Lengyel motoros zarándokok vettek részt szentmisén a Szent István-bazilikában

2018. július 2. hétfő, 17:52

Kétszáz lengyel motoros zarándok érkezett Budapestre július 1-jén a krakkói szalézi tartomány, a MotorkerékPálosok és a Via Sacra zarándok utazási iroda szervezésében. A motorosok a Szent István-bazilikában szentmisén vettek részt, majd tovább utaztak Međugorje felé.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A lengyelországi szaléziak vezette keresztény motorosok az elmúlt években Rómában és Fatimában is jártak, hogy zarándokútjukkal tanúságot tegyenek hitükről. Az idei zarándoklatnak az Irgalom szikrája címet adták, a célállomásuk a bosznia-hercegovinai Međugorje. A csapatot a krakkói szalézi tartomány tartományfőnöke, Adam Parszywki vezeti.

A zarándokok indulásakor Marek Jędraszewski krakkói érsek, metropolita mutatott be szentmisét. Arra ösztönözte a motorosokat, hogy legyenek irgalmasak és tanúi az isteni irgalmasságnak, mert Európának nagy szüksége van rá. Jędraszewski érsek a liturgia után megáldotta a zarándokok járműveit.

Úton a Mária-kegyhelyre a lengyel zarándokok két estét töltöttek Magyarországon. Itt tartózkodásuk során tanúságot kívántak tenni a keresztény értékekről és felhívni a figyelmet a több száz éves lengyel–magyar barátságra.

A lengyel motorosok – kiegészülve a Bátor Botond pálos szerzetes által vezetett MotorkerékPálosok szervezésében csatlakozó magyar motorosokkal – július 1-jén, reggel indultak a szentendrei Pap-szigeten található kempingből Budapestre. A zarándokok a Szent István-bazilikában lengyel nyelvű szentmisén vettek részt.

Az út következő szakasza a horvát fővárosban, Zágrábban végződik, közben a motorosok megállnak a Balaton partján egy kis pihenésre. Július 3-án a tengerparti Zadarban állnak meg, végül a tervek szerint július 5-én érnek Međugorjéba. A zarándoklat július 7-én zárul, a résztvevők egy része marad a kegyhelyen, a többiek július 8-án visszatérnek Lengyelországba.

Forrás és fotó: Szent István-bazilika; Esztergom-Budapesti Főegyházmegye; Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
bognar-tamas-labodi-plebanos-jezus-nem-mosolytalan-egyhazat-alapitott-de-mi-ridegge-tesszuk
Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban jelent meg.

2019. február 21. csütörtök
az-abu-dzabiban-alairt-dokumentumrol-parbeszed-titka-az-igazsag-kozottunk-folottunk-all
Az Abu-Dzabiban aláírt dokumentumról – A párbeszéd titka: az igazság közöttünk, fölöttünk áll

Két hete, február 4-én sokakat meglepett, hogy Ferenc pápa és a szunnita iszlám legfőbb vallási központjának vezetője, az al-Azhar egyetem és mecset főimámja az Abu-Dzabiban megrendezett vallásközi találkozón közös nyilatkozatot írtak alá. Török Csaba teológus, egyetemi tanár írását adjuk közre.

2019. február 21. csütörtök