Lengyel motoros zarándokok vettek részt szentmisén a Szent István-bazilikában

2018. július 2. hétfő 17:52

Kétszáz lengyel motoros zarándok érkezett Budapestre július 1-jén a krakkói szalézi tartomány, a MotorkerékPálosok és a Via Sacra zarándok utazási iroda szervezésében. A motorosok a Szent István-bazilikában szentmisén vettek részt, majd tovább utaztak Međugorje felé.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A lengyelországi szaléziak vezette keresztény motorosok az elmúlt években Rómában és Fatimában is jártak, hogy zarándokútjukkal tanúságot tegyenek hitükről. Az idei zarándoklatnak az Irgalom szikrája címet adták, a célállomásuk a bosznia-hercegovinai Međugorje. A csapatot a krakkói szalézi tartomány tartományfőnöke, Adam Parszywki vezeti.

A zarándokok indulásakor Marek Jędraszewski krakkói érsek, metropolita mutatott be szentmisét. Arra ösztönözte a motorosokat, hogy legyenek irgalmasak és tanúi az isteni irgalmasságnak, mert Európának nagy szüksége van rá. Jędraszewski érsek a liturgia után megáldotta a zarándokok járműveit.

Úton a Mária-kegyhelyre a lengyel zarándokok két estét töltöttek Magyarországon. Itt tartózkodásuk során tanúságot kívántak tenni a keresztény értékekről és felhívni a figyelmet a több száz éves lengyel–magyar barátságra.

A lengyel motorosok – kiegészülve a Bátor Botond pálos szerzetes által vezetett MotorkerékPálosok szervezésében csatlakozó magyar motorosokkal – július 1-jén, reggel indultak a szentendrei Pap-szigeten található kempingből Budapestre. A zarándokok a Szent István-bazilikában lengyel nyelvű szentmisén vettek részt.

Az út következő szakasza a horvát fővárosban, Zágrábban végződik, közben a motorosok megállnak a Balaton partján egy kis pihenésre. Július 3-án a tengerparti Zadarban állnak meg, végül a tervek szerint július 5-én érnek Međugorjéba. A zarándoklat július 7-én zárul, a résztvevők egy része marad a kegyhelyen, a többiek július 8-án visszatérnek Lengyelországba.

Forrás és fotó: Szent István-bazilika; Esztergom-Budapesti Főegyházmegye; Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
karrier-es-csalad-egokabatban-es-alazattal
„Szólj be a papnak” Debrecenben: Karrier és család – egokabátban és alázattal

„Család–karrier, hol van az egyensúly?” címmel rendezett beszélgetést Debrecenben a Szólj be a papnak! csapata november 19-én. A szervezők beszámolóját adjuk közre az estéről.

20:40
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25