Lengyel motoros zarándokok vettek részt szentmisén a Szent István-bazilikában

2018. július 2. hétfő 17:52

Kétszáz lengyel motoros zarándok érkezett Budapestre július 1-jén a krakkói szalézi tartomány, a MotorkerékPálosok és a Via Sacra zarándok utazási iroda szervezésében. A motorosok a Szent István-bazilikában szentmisén vettek részt, majd tovább utaztak Međugorje felé.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A lengyelországi szaléziak vezette keresztény motorosok az elmúlt években Rómában és Fatimában is jártak, hogy zarándokútjukkal tanúságot tegyenek hitükről. Az idei zarándoklatnak az Irgalom szikrája címet adták, a célállomásuk a bosznia-hercegovinai Međugorje. A csapatot a krakkói szalézi tartomány tartományfőnöke, Adam Parszywki vezeti.

A zarándokok indulásakor Marek Jędraszewski krakkói érsek, metropolita mutatott be szentmisét. Arra ösztönözte a motorosokat, hogy legyenek irgalmasak és tanúi az isteni irgalmasságnak, mert Európának nagy szüksége van rá. Jędraszewski érsek a liturgia után megáldotta a zarándokok járműveit.

Úton a Mária-kegyhelyre a lengyel zarándokok két estét töltöttek Magyarországon. Itt tartózkodásuk során tanúságot kívántak tenni a keresztény értékekről és felhívni a figyelmet a több száz éves lengyel–magyar barátságra.

A lengyel motorosok – kiegészülve a Bátor Botond pálos szerzetes által vezetett MotorkerékPálosok szervezésében csatlakozó magyar motorosokkal – július 1-jén, reggel indultak a szentendrei Pap-szigeten található kempingből Budapestre. A zarándokok a Szent István-bazilikában lengyel nyelvű szentmisén vettek részt.

Az út következő szakasza a horvát fővárosban, Zágrábban végződik, közben a motorosok megállnak a Balaton partján egy kis pihenésre. Július 3-án a tengerparti Zadarban állnak meg, végül a tervek szerint július 5-én érnek Međugorjéba. A zarándoklat július 7-én zárul, a résztvevők egy része marad a kegyhelyen, a többiek július 8-án visszatérnek Lengyelországba.

Forrás és fotó: Szent István-bazilika; Esztergom-Budapesti Főegyházmegye; Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök