Lezárult a szegedi Karolina-iskola jubileumi éve

2018. február 7. szerda, 14:01

Február 2-án az intézmény névadóját ünnepelte a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi iskolája, a Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. A hagyományos Karolina-nap egyben a tavaly meghirdetett jubileumi év zárása is volt.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az iskola alapításának 145. és újraindulásának 25. évfordulóját ünnepelte az elmúlt év során.

A mostani Karolina-nap szentmisével kezdődött, melyet Kondé Lajos szeged-belvárosi plébános, püspöki helynök celebrált. A szentmise keretében áldották meg az iskola zászlóját, valamint először hangzott fel az intézmény himnusza. A liturgia után beszédet mondott Vargacz M. Krisztina SSND nővér, a rendszerváltás utáni első igazgató, aki felidézte az újraindulás éveit.

Krisztina nővér visszaemlékezései után Faragó M. Flóra SSND az iskola Sapszon Bálint által komponált új himnuszának történetét ismertette. Ezt követően a művészeti iskola növendékei adtak koncertet.

Az ünnepség során felavattak két szaktantermet is. A kémiaterem Farkas M. Margaréta nővér nevét kapta, aki szintén az újraalapítók egyike, míg a biológiaterem Czizmazia György biológus emlékét őrzi. A teremavatáson jelen voltak a névadók hozzátartozói is.

A nap további részében számos játékos programon vehettek részt a diákok, melyek a névadó Friess Mária Karolina anyához, a rendalapító Gerhardinger Mária Terézia anyához és az iskola történetéhez kapcsolódtak. A 9. és 10. osztályos gimnazisták számára a szegedi Interaktív Természetismereti Tudástár munkatársai vezettek foglalkozásokat, a 11. és 12. osztályosoknak pedig Lobmayer M. Judit SSND tartományfőnöknő és Katona Zsófia tartományfőnökségi kommunikációs felelős tartottak előadást az iskolanővérekről.

Forrás és fotó: Bencsik Róbert/Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
-felfigyelt-rank-vilag-harminceves-magyar-maltai-szeretetszolgalat
„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17. vasárnap
ferenc-papa-jezus-segit-hogy-kigyogyuljunk-kronikus-rovidlatasbol2
Ferenc pápa: Jézus segít, hogy kigyógyuljunk a krónikus rövidlátásból

Február 17-én a délben a Szentatya Jézus boldogmondásairól és az úgynevezett „jaj-mondásairól” elmélkedett. Rámutatott: a szenvedők nem azért boldogok, mert szenvednek, hanem mert Jézus szabadulást hoz nekik.

2019. február 17. vasárnap