Nemzetközi konferenciát rendeztek Budapesten a szociális testvéri karizmáról

2017. szeptember 29. péntek 14:24

A Szociális Testvérek Társasága a rend karizmájával foglalkozó nemzetközi konferenciát tartott szeptember 22. és 24. között Budapesten, amelyre több európai országból és Kubából érkeztek testvérek és kültagok, összesen száznegyvenen. Németh Emma és Fecske Orsolya tájékoztatták szerkesztőségünket.

A társaság lelkiségének meghatározó vonása a benedeki lelkiség és a Szentléleknek szenteltség, küldetésük pedig a társadalom sokrétű igényére adott választ várja tőlük. A három nap során mindhárom területet áttekintették a konferencia résztvevői.

A csoportbeszélgetéseket Korzenszky Richárd tihanyi perjelnek a bencés lelkiségről, a talentum és a karizma összefüggéseiről, illetve Berkecz Franciska szociális testvérnek a szentlelkes hivatásról, küldetésről szóló beszéde, majd Juan García Rodrígueznek, Havanna érsekének és Luis Castillo Estrada SJ nyugalmazott uruguayi püspöknek korunk szociális kihívásaira reflektáló videoüzenetei vezették be.

A Szociális Testvérek Társasága szeptember 24-én Fogolykiváltó Boldogasszonyt (Mária Mercedeszt) ünnepli. 1923-ban az ő képe előtt alakult meg a közösség. Varga Kapisztrán OFM mutatta be ezen a napon a találkozó záró szentmiséjét, amelyen a társaság kültagjai megújították ígéreteiket.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-toltsd-meg-szivem-fenyeddel-rekordkiserlet-lesz-nemzetkozi-eucharisztikus-kongressz
„Töltsd meg szívem fényeddel!” – Rekordkísérlet lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Sajtótájékoztatót tartottak december 14-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti székházában, amely egy rövid időutazást is magában foglalt.

2017. december 14. csütörtök
europa-jovojerol-rendeztek-konferenciat-sapientia-foiskolan
Európa jövőjéről rendeztek konferenciát a Sapientia főiskolán

„Új közös Európánk” címmel rendezett konferenciát december 14-én a Sapientia főiskolán a Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja.

2017. december 14. csütörtök