Nemzetközi konferenciát rendeztek Budapesten a szociális testvéri karizmáról

2017. szeptember 29. péntek 14:24

A Szociális Testvérek Társasága a rend karizmájával foglalkozó nemzetközi konferenciát tartott szeptember 22. és 24. között Budapesten, amelyre több európai országból és Kubából érkeztek testvérek és kültagok, összesen száznegyvenen. Németh Emma és Fecske Orsolya tájékoztatták szerkesztőségünket.

A társaság lelkiségének meghatározó vonása a benedeki lelkiség és a Szentléleknek szenteltség, küldetésük pedig a társadalom sokrétű igényére adott választ várja tőlük. A három nap során mindhárom területet áttekintették a konferencia résztvevői.

A csoportbeszélgetéseket Korzenszky Richárd tihanyi perjelnek a bencés lelkiségről, a talentum és a karizma összefüggéseiről, illetve Berkecz Franciska szociális testvérnek a szentlelkes hivatásról, küldetésről szóló beszéde, majd Juan García Rodrígueznek, Havanna érsekének és Luis Castillo Estrada SJ nyugalmazott uruguayi püspöknek korunk szociális kihívásaira reflektáló videoüzenetei vezették be.

A Szociális Testvérek Társasága szeptember 24-én Fogolykiváltó Boldogasszonyt (Mária Mercedeszt) ünnepli. 1923-ban az ő képe előtt alakult meg a közösség. Varga Kapisztrán OFM mutatta be ezen a napon a találkozó záró szentmiséjét, amelyen a társaság kültagjai megújították ígéreteiket.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ahol-befogadas-nem-fellangolas-menekult-gyerekek-budapesti-patrona-iskolaban
Ahol a befogadás nem fellángolás – Menekült gyerekek a budapesti Patrona iskolában

Kongói gyerekek és egy afgán kisfiú is tanulnak tavaly szeptember óta a Boldogasszony Iskolanővérek által működtetett Patrona Hungariae iskolában. Többségüket keresztény hitükért üldözték. Utánajártunk, hogyan zajlik az integráció az iskolai hétköznapokban.

2017. október 17. kedd
palanki-ferenc-furtan-ha-helyesen-unneplunk-kilepunk-onzesunkbol
Palánki Ferenc Furtán: Ha helyesen ünneplünk, kilépünk önzésünkből

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök a jubileumi Szent László-évben meglátogatja az egyházmegye Szent László titulusú templomait, ahol szentmisét mutat be és találkozik az egyházközség híveivel. Október 15-én a Hajdú-Bihar megyei Furtára, Berettyóújfalu filiájára érkezett.

2017. október 17. kedd