Nemzetközi konferenciát rendeztek Budapesten a szociális testvéri karizmáról

2017. szeptember 29. péntek 14:24

A Szociális Testvérek Társasága a rend karizmájával foglalkozó nemzetközi konferenciát tartott szeptember 22. és 24. között Budapesten, amelyre több európai országból és Kubából érkeztek testvérek és kültagok, összesen száznegyvenen. Németh Emma és Fecske Orsolya tájékoztatták szerkesztőségünket.

A társaság lelkiségének meghatározó vonása a benedeki lelkiség és a Szentléleknek szenteltség, küldetésük pedig a társadalom sokrétű igényére adott választ várja tőlük. A három nap során mindhárom területet áttekintették a konferencia résztvevői.

A csoportbeszélgetéseket Korzenszky Richárd tihanyi perjelnek a bencés lelkiségről, a talentum és a karizma összefüggéseiről, illetve Berkecz Franciska szociális testvérnek a szentlelkes hivatásról, küldetésről szóló beszéde, majd Juan García Rodrígueznek, Havanna érsekének és Luis Castillo Estrada SJ nyugalmazott uruguayi püspöknek korunk szociális kihívásaira reflektáló videoüzenetei vezették be.

A Szociális Testvérek Társasága szeptember 24-én Fogolykiváltó Boldogasszonyt (Mária Mercedeszt) ünnepli. 1923-ban az ő képe előtt alakult meg a közösség. Varga Kapisztrán OFM mutatta be ezen a napon a találkozó záró szentmiséjét, amelyen a társaság kültagjai megújították ígéreteiket.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap