Nemzetközi konferenciát rendeztek Budapesten a szociális testvéri karizmáról

2017. szeptember 29. péntek 14:24

A Szociális Testvérek Társasága a rend karizmájával foglalkozó nemzetközi konferenciát tartott szeptember 22. és 24. között Budapesten, amelyre több európai országból és Kubából érkeztek testvérek és kültagok, összesen száznegyvenen. Németh Emma és Fecske Orsolya tájékoztatták szerkesztőségünket.

A társaság lelkiségének meghatározó vonása a benedeki lelkiség és a Szentléleknek szenteltség, küldetésük pedig a társadalom sokrétű igényére adott választ várja tőlük. A három nap során mindhárom területet áttekintették a konferencia résztvevői.

A csoportbeszélgetéseket Korzenszky Richárd tihanyi perjelnek a bencés lelkiségről, a talentum és a karizma összefüggéseiről, illetve Berkecz Franciska szociális testvérnek a szentlelkes hivatásról, küldetésről szóló beszéde, majd Juan García Rodrígueznek, Havanna érsekének és Luis Castillo Estrada SJ nyugalmazott uruguayi püspöknek korunk szociális kihívásaira reflektáló videoüzenetei vezették be.

A Szociális Testvérek Társasága szeptember 24-én Fogolykiváltó Boldogasszonyt (Mária Mercedeszt) ünnepli. 1923-ban az ő képe előtt alakult meg a közösség. Varga Kapisztrán OFM mutatta be ezen a napon a találkozó záró szentmiséjét, amelyen a társaság kültagjai megújították ígéreteiket.

Forrás és fotó: Szociális Testvérek Társasága

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-pio-atya-kegyhelyen-mindenki-csodalja-de-hanyan-kovetik
Ferenc pápa Pió atya kegyhelyén: Mindenki csodálja, de hányan követik?

Március 17-én délelőtt a Szentatya San Giovanni Rotondóban mutatott be szentmisét Pietrelcinai Szent Pió atya, a világhírű kapucinus szerzetes stigmái megjelenésének századik és halálának ötvenedik évfordulója alkalmából. Ebben a városban hunyt el Pió atya 1968-ban.

07:33
hozzad-menekszunk-edes-jo-anyank-hivek-zarandoklata-konnyezo-szuzanyanal
Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk – hívek zarándoklata a Könnyező Szűzanyánál

Szentmisével kezdődött meg a hívek zarándoklata Győrben Könnyező Szűzanya búcsúnapján, március 17-én. Böjte Csaba adta útravalóval indult, zenés áhítattal, elhunyt zarándokokért és a zarándokok elhunyt hozzátartozóiért felajánlott szentmisével, szentségimádással, virrasztással folytatódott a búcsú.

2018. március 17. szombat