Piarista ifjúsági találkozót tartanak Szegeden

2019. március 1., péntek | 11:58

Piarista ifjúsági találkozót tartanak Szegeden, a Dugonics András Piarista Gimnáziumban március 1–3. között. Az esemény mottója: „Nézd, tenyeremre rajzoltalak” (Iz 49,16).

A Piarista Rend Magyar Tartománya szervezésében megvalósuló találkozóra több mint 150 főt várnak az ország piarista oktatási intézményeiből.

A több éves hagyománnyal bíró, piarista lelkiségre épülő rendezvény a középiskolás fiatalokat szólítja meg. A változatos program lehetőséget ad barátságok kialakítására és ápolására, aktív sportolásra, különféle lelkiségi programokban, művészeti tevékenységekben és táncmulatságokban való részvételre az Istennel való személyes kapcsolat elmélyítése mellett. A találkozó fókuszában többek közt a közösségtudat erősítése (közösségépítés) áll, az önkéntes munka, kis- és nagycsoportos foglalkozások, elmélkedések, közös imádságok által.

„A találkozó fő célja nem más, mint maga a találkozás. Ami kihívás akkor, ha merek olyan emberekkel találkozni, akiket különbözőnek, egyedinek élek meg, látok. Ne azt keressük, hogy miben vagyunk ugyanolyanok, hanem hogy miben vagyunk mások, és mit tudunk tanulni egymástól” – véli Keserű György piarista szerzetes, a találkozó egyik szervező tanára.

A 2018-as nagykanizsai nemzetközi találkozóhoz hasonlóképp Szegeden is készülnek a szervezők városismereti vetélkedővel, emellett élő zenével kísért közös szentmisén, csoportos foglalkozásokon, közös játékokon és „Christian Party”-n is részt vehetnek a fiatalok.

A tavaly nyári piarista ifjúsági találkozóról (PYM) készült összefoglaló kisfilm ITT tekinthető meg.

Forrás és fotó: Piarista Rend Magyar Tartománya

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
320-eve-tortent-az-elso-sumegi-csoda
320 éve történt az első sümegi csoda

A Sümegi Csodatévő Szűzanya emlékévéhez kapcsolódva március 15-én Márfi Gyula érsek mutatott be szentmisét a Sarlós Boldogasszony ferences kegytemplomban Reisz Pál ferences házfőnökkel, Nagy József kanonokkal, sümegi főesperes plébánossal, valamint környékbeli papokkal együtt.

12:04
csak-azok-kepesek-vedelmezni-akik-szeretettel-szolgalnak-ferenc-papaert-adtak-halat-budapesten
Csak azok képesek védelmezni, akik szeretettel szolgálnak! – Ferenc pápáért adtak hálát Budapesten

Ferenc pápa megválasztásának hatodik évfordulója alkalmából Michael August Blume érsek, apostoli nuncius ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be magyar nyelven, Szent József főünnepén, március 19-én a budapesti Szent István-bazilikában.

2019. március 19., kedd