Restaurálják Don Bosco szobáit Valdoccóban

2018. december 13. csütörtök, 10:38

December 3-tól felújítás miatt nem látogathatók Don Bosco valdoccói szobái – azok a helyiségek, ahol Bosco Szent János életének legnagyobb részét töltötte.

A restaurálás várhatóan 2019 végéig tart majd, hogy a szent és édesanyja egykori lakásának helyet adó Pinardi-ház teljesen megújulva fogadja a szalézi rend 28. egyetemes káptalanjának résztvevőit 2020. február 16. és április 4. között.

Don Bosco szobái rendkívül fontosak a szalézi család számára, mivel ezen a helyen szentek éltek. 1929-ig, Don Bosco boldoggá avatásáig a szobák szinte teljesen érintetlenek maradtak. A 2020-as jubileumi évre készülve a ház nemcsak teljesen megújulva, hanem új kiállítással is várja a látogatókat.

Az átalakítás célja, hogy a Pinardi-ház egész területe látogathatóvá váljon a Valdoccóba érkező zarándokok és érdeklődők számára. Az épületben eddig a piemonti és a Valle d’Aosta-i rendtartomány vezetőségének irodái működtek. A felújítás keretében a hivatali helyiségeket a rendkormányzati központ másik épületébe helyezik át.

Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök reméli, hogy a Pinardi-házat és környezetét sikerül eredeti formájában helyreállítani. A felújítás egy széles körű projekt része, amelynek célja a szalézi rend számára fontos helyek örökségvédelme és népszerűsítése Torino-Valdoccóban és a Colle Don Boscón.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
wallenberg-dijat-kapott-szekely-janos-puspok
Wallenberg-díjat kapott Székely János püspök

Január 16-án, szerdán délután adták át az idei Raoul Wallenberg-díjakat Budapesten, a Goldmark teremben. A kitüntetettek között van Székely János szombathelyi megyéspüspök is.

11:00
ferenc-papa-katekezise-hivjuk-papanak-istent-gyermeki-bizalommal
Ferenc pápa: Hívjuk papának Istent, gyermeki bizalommal!

Január 16-án a Szentatya folytatta a Miatyánknak szentelt katekézissorozatát. Az ima első szava kulcsszerepet játszik: mindig szólíthatjuk Istent atyánknak, apukánknak, s ezzel tudatosíthatjuk, hogy ő mindig velünk van, apai-anyai szeretete sosem szűnik meg.

2019. január 16. szerda