Szalézi Plusz – Túrák négy irányból Péliföldszentkeresztre

2017. szeptember 3. vasárnap 13:00

Második alkalommal rendezik meg idén szeptember 16-án, szombaton a Szalézi Plusz túrákat, amikor négy irányból – Pesthidegkútról, Vértestolnáról, Dorogról és Nyergesújfaluról – indulnak a túrázó zarándokok, hogy eljussanak Péliföldszentkeresztre, a szaléziak magyarországi letelepedésének helyére.

Don Bosco túra

Három irányból gyalogosan, Pesthidegkútról pedig kerékpárral indultak útnak a résztvevők.

A Don Bosco túra kerékpáros résztvevői ezen az útvonalon haladnak: Pesthidegkút – Máriaremete – Budakeszi – Budajenő – Perbál – Tinnye – Máriahalom – Nagysáp – Péliföldszentkereszt. A rajt szeptember 16-án Pesthidegkút-Ófalun lesz, a Sarlós Boldogasszony Plébánián (1028 Budapest, Templom köz 1.). A rajthely Solymár vasútállomásról is könnyen megközelíthető (5,5 kilométer). Találkozó: 8 órától, indulás 9 órakor. A cél Péliföldszentkereszt, a kegytemplom. A célból a hazajutás egyénileg történik. Ajánlott útvonal: Dorogig biciklivel 15 kilométer, onnan az Esztergom–Budapest között közlekedő vonattal Óbuda–Nyugati pályaudvar. Szállás Péliföldszentkereszten igényelhető előzetes jelentkezés esetén, ára 1 ezer forint/fő.

Kapcsolat: Takács Károly, donbosco@szalezitura.hu.

Zafféry Károly túra

A Zafféry Károly túra gyalogos zarándoklat gyerekeknek, családoknak, lányoknak, fiúknak, nőknek, férfiaknak, kutyáknak, mindenkinek, aki a térségben a szalézi jelenlét múltjával és jelenével szeretne ismerkedni. A túra egyénileg is teljesíthető vagy a szalézi munkatársakkal közösen.

A rajt szeptember 16-án a Zafféry Károly Középiskola udvarán lesz (Nyergesújfalu, Kossuth Lajos utca 63.). Indulás 9 és 11 óra között. A vezetett túra 11.15-kor indul, és a következő útvonalon halad: Nyergesújfalu – Muzslai – tető – Mogyorósbánya – Öreg-kő – Péliföldszentkereszt, kegytemplom.

Kapcsolat: Szőts Miklós, zafferykaroly@szalezitura.hu.

Vándor József túra

A Vándor József túra Dorogról, a Szent Borbála-templom elől indul szeptember 16-án fél 7 és 10 óra között. A Gyöngyök Útja Dorog és Péliföldszentkereszt közti gyönyörű, de szintbeli kihívásokkal teli szakaszát járva a résztvevők Vándor József szalézi szerzetes atya kalandos életútját ismerhetik meg. A boldoggá avatás előtt álló misszionárius életpéldája mindnyájunk számára nyújthat támpontokat személyes boldogságunk megtalálásában.

Az útvonal állomásain a Gyöngyök Útja Zarándokközösség tagjai várják a túrázókat és a megpihenni vágyókat. A Vándor József-túra résztvevői ezen az útvonalon haladnak: Dorog, Szent Borbála-templom – Csolnoki elágazás – Nagy-Gete, kereszt – Tokod, templom – Hegyes-kő – tokodi pincék – Kerekeskút – Mogyorósi kőszikla – Mogyorósbánya, templom – Péliföldszentkereszt.

Kapcsolattartók: Gáll Zsófia és Révész Ildikó, vandorjozsef@szalezitura.hu.

Szalézi Szent Ferenc túra

A Szalézi Szent Ferenc túra kétnapos, szeptember 15–16-án rendezik. Az első nap tíz kilométere igazi csemegét tartogat: a vállalkozó kedvű zarándokok a Kő-hegy Turul madarához via ferratán keresztül, a sziklán felszereléssel és szakavatott hegymászók felügyelete mellett juthatnak fel. A közös út folytatását, ráhangolódást a zarándoklat lelki tartalmára, a „gyöngyszem-falucskában” eltöltött szállás és reggeli indulás segíti. Itt lehetőség van arra, hogy mások is csatlakozzanak.

Egynapos, önálló teljesítménytúra is indul, itt az indulók térképet kapnak, mellyel önállóan navigálva juthatnak el a harminc kilométerre lévő célig. Végig turista- és zarándokúton vezetnek a jelzések Péliföldszentkeresztre.

A teljesítménytúra és lelki feltöltődés útvonala: Tatabánya – Vértestolna – Tardos – Pusztamarót – Péliföldszentkereszt. A rajt szeptember 15-én Tatabányán, a Vértes Agorája előtt (Szent Borbála tér 1.) lesz 15 órakor. Későbbi csatlakozási lehetőség szeptember 16-án Vértestolnán, a Páduai Szent Antal-plébániatemplom előtt lesz, indulás 8 órakor.

Kapcsolattartó-túravezető: Fehér Péter, szaleziszentferenc@szalezitura.hu.


Részletes, mindenre kiterjedő információk a http://szalezitura.hu honlapon találhatóak.

Központi elérhetőségek: info@szalezitura.hu, +36-30-567-1415


Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Szalézitúra.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: sport, szerzetesek
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-surgeto-felhivasa-rosszat-nem-lehet-ujabb-rosszal-legyozni
Ferenc pápa sürgető felhívása: A rosszat nem lehet újabb rosszal legyőzni!

Február 25-én, vasárnap délben Ferenc pápa az Angelus elimádkozása után, sürgető felhívást tett közzé a szíriai békéért, különösen a háború súlytotta Kelet-Gútában kialakult humanitárius katasztrófahelyzetre tekintettel.

2018. február 25. vasárnap
magna-nover-minden-elethelyzetben-igyekeztem-kihozni-magambol-legjobbat
Magna nővér: Minden élethelyzetben igyekeztem kihozni magamból a legjobbat

Tizenhetedik alkalommal adták át a Parma fidei – Hit Pajzsa díjat február 24-én, szombaton délelőtt a budapesti Szent Margit Gimnázium dísztermében. Az idei díjazott a 90 éves Hargitai Anna M. Magna SDR nővér. Vele beszélgettünk.

2018. február 25. vasárnap