Szerzetesek nemzetközi ökumenikus találkozóját tartják Németországban

2018. június 29. péntek, 16:27

Július 4. és 10. között a németországi Selbitzben rendezik meg a szerzetesek nemzetközi ökumenikus találkozóját.

Általában kétévenként szervezik meg – minden alkalommal más helyen, más országban – azt a konferenciát, amelyen különböző felekezetek a világ más és más pontjairól érkezett szerzetesei közel egy héten keresztül együtt imádkoznak, beszélgetnek, előadásokat hallgathatnak meg. Magyarországról Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita vesz részt az idei ökumenikus találkozón.

Az idei – immár 37. – találkozó fő témája: Jézus Krisztus a mi igazságunk – Az Istennek szentelt élet mint a kegyelem megtapasztalása.

A helyszínt idén a selbitzi Krisztus testvérei közösség biztosítja.

A Krisztus testvérei protestáns közösséget (német nevén Communität Christusbruderschaft) 1949-ben Németország leginkább evangélikusok által lakott területén, Selbitzben alapította Walter Hümmer lelkész és a felesége, Hanna Hümmer.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?
bognar-tamas-labodi-plebanos-jezus-nem-mosolytalan-egyhazat-alapitott-de-mi-ridegge-tesszuk
Bognár Tamás lábodi plébános: Jézus nem mosolytalan egyházat alapított, de mi rideggé tesszük

Szülei arra tanították, hogy ne „valaki”, hanem egyszerűen csak jó ember legyen. „Tapsi atya” az öröm embere. Vallja, hogy Jézus nem egy rideg, mosolytalan egyházat alapított; mi tesszük sokszor azzá. Bognár Tamással Lőrincz Sándor készített interjút, mely a Somogyi Hírlapban jelent meg.

2019. február 21. csütörtök
az-abu-dzabiban-alairt-dokumentumrol-parbeszed-titka-az-igazsag-kozottunk-folottunk-all
Az Abu-Dzabiban aláírt dokumentumról – A párbeszéd titka: az igazság közöttünk, fölöttünk áll

Két hete, február 4-én sokakat meglepett, hogy Ferenc pápa és a szunnita iszlám legfőbb vallási központjának vezetője, az al-Azhar egyetem és mecset főimámja az Abu-Dzabiban megrendezett vallásközi találkozón közös nyilatkozatot írtak alá. Török Csaba teológus, egyetemi tanár írását adjuk közre.

2019. február 21. csütörtök