Szerzetesek nemzetközi ökumenikus találkozóját tartják Németországban

2018. június 29. péntek 16:27

Július 4. és 10. között a németországi Selbitzben rendezik meg a szerzetesek nemzetközi ökumenikus találkozóját.

Általában kétévenként szervezik meg – minden alkalommal más helyen, más országban – azt a konferenciát, amelyen különböző felekezetek a világ más és más pontjairól érkezett szerzetesei közel egy héten keresztül együtt imádkoznak, beszélgetnek, előadásokat hallgathatnak meg. Magyarországról Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita vesz részt az idei ökumenikus találkozón.

Az idei – immár 37. – találkozó fő témája: Jézus Krisztus a mi igazságunk – Az Istennek szentelt élet mint a kegyelem megtapasztalása.

A helyszínt idén a selbitzi Krisztus testvérei közösség biztosítja.

A Krisztus testvérei protestáns közösséget (német nevén Communität Christusbruderschaft) 1949-ben Németország leginkább evangélikusok által lakott területén, Selbitzben alapította Walter Hümmer lelkész és a felesége, Hanna Hümmer.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
karrier-es-csalad-egokabatban-es-alazattal
„Szólj be a papnak” Debrecenben: Karrier és család – egokabátban és alázattal

„Család–karrier, hol van az egyensúly?” címmel rendezett beszélgetést Debrecenben a Szólj be a papnak! csapata november 19-én. A szervezők beszámolóját adjuk közre az estéről.

20:40
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25