Szerzetesek nemzetközi ökumenikus találkozóját tartják Németországban

2018. június 29. péntek 16:27

Július 4. és 10. között a németországi Selbitzben rendezik meg a szerzetesek nemzetközi ökumenikus találkozóját.

Általában kétévenként szervezik meg – minden alkalommal más helyen, más országban – azt a konferenciát, amelyen különböző felekezetek a világ más és más pontjairól érkezett szerzetesei közel egy héten keresztül együtt imádkoznak, beszélgetnek, előadásokat hallgathatnak meg. Magyarországról Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita vesz részt az idei ökumenikus találkozón.

Az idei – immár 37. – találkozó fő témája: Jézus Krisztus a mi igazságunk – Az Istennek szentelt élet mint a kegyelem megtapasztalása.

A helyszínt idén a selbitzi Krisztus testvérei közösség biztosítja.

A Krisztus testvérei protestáns közösséget (német nevén Communität Christusbruderschaft) 1949-ben Németország leginkább evangélikusok által lakott területén, Selbitzben alapította Walter Hümmer lelkész és a felesége, Hanna Hümmer.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök