Szerzetestalálkozó a kiengesztelődés jegyében a háromszéki Esztelneken

2017. november 26. vasárnap 18:02

„Kiengesztelődés” mottóval november 18-án a borongós idő ellenére is derűs hangulatban zajlott a lélekemelő és -építő őszi szerzetestalálkozó a háromszéki Esztelneken.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozó fő színhelye a Nagy Mózes Általános Iskola volt, valamint a ferences kolostor és templom; moderátorai a jezsuita szerzetesek voltak, a házigazdák pedig a ferencesek.

A résztvevők az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei, a Szent Családról nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek, a Szociális Testvérek Társasága, a Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek, a piaristák, a pálosok, a jezsuiták és a ferencesek voltak. Érkeztek szerzetesek Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Brassóból, Árkosról, Székelyudvarhelyről, Csíksomlyóról, Csíkszentdomokosról, Kézdiszentkeresztről és helyből, Esztelnekről.

A jelenlévők a találkozó mottójának mozzanatait mélyítették el az ima, a páros beszélgetés és közösségi megosztás révén. Ezt követte a kötetlen beszélgetés keretében elfogyasztott ebéd a kolostorban, majd a kiértékelő, és befejezésül a nemrég felújított templomban bemutatott szentmiseáldozat, az Úrral való egyesülés a szentáldozásban – foglalta össze Kakucs Szilveszter OFM.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
nekilendulni-szeretetbol-orommel-elbucsuztunk-egerszaloktol2
Nekilendülni, szeretetből, örömmel – Elbúcsúztunk Egerszalóktól

Július 15-én érkezett záró napjához az Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat. Kármelhegyi Boldogasszony ünnepén, Egerszalók búcsúnapján Ternyák Csaba érsek összegzésre kérte a résztvevőket. „Nehézséggel jár kereszténynek lenni, de az öröm és a szeretet az, ami igazán kereszténnyé tesz.”

2018. július 15. vasárnap
ferenc-papa-az-evangelium-hirdetoi-nem-menedzserek-nem-turnezo-celebek
Ferenc pápa: Az evangélium hirdetői nem menedzserek, nem turnézó celebek!

Július 15-én, vasárnap délben az evangélium hiteles hirdetésének jellemzőiről elmélkedett a Szentatya, majd elimádkozta az Úrangyalát a Szent Péter téren összegyűlt hívőkkel.

2018. július 15. vasárnap