Szerzetestalálkozó a kiengesztelődés jegyében a háromszéki Esztelneken

2017. november 26. vasárnap 18:02

„Kiengesztelődés” mottóval november 18-án a borongós idő ellenére is derűs hangulatban zajlott a lélekemelő és -építő őszi szerzetestalálkozó a háromszéki Esztelneken.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozó fő színhelye a Nagy Mózes Általános Iskola volt, valamint a ferences kolostor és templom; moderátorai a jezsuita szerzetesek voltak, a házigazdák pedig a ferencesek.

A résztvevők az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei, a Szent Családról nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek, a Szociális Testvérek Társasága, a Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek, a piaristák, a pálosok, a jezsuiták és a ferencesek voltak. Érkeztek szerzetesek Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Brassóból, Árkosról, Székelyudvarhelyről, Csíksomlyóról, Csíkszentdomokosról, Kézdiszentkeresztről és helyből, Esztelnekről.

A jelenlévők a találkozó mottójának mozzanatait mélyítették el az ima, a páros beszélgetés és közösségi megosztás révén. Ezt követte a kötetlen beszélgetés keretében elfogyasztott ebéd a kolostorban, majd a kiértékelő, és befejezésül a nemrég felújított templomban bemutatott szentmiseáldozat, az Úrral való egyesülés a szentáldozásban – foglalta össze Kakucs Szilveszter OFM.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
otszazan-az-egymilliobol-rozsafuzert-imadkozo-gyermekek-tanusagtetele-szolnokon
Ötszázan az egymillióból – Rózsafüzért imádkozó gyermekek tanúságtétele Szolnokon

A Magyar Katolikus Egyház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek keretében október 18-án világszerte gyermekek imádkozzák együtt a rózsafüzért a világ egységéért és békéjéért. Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” imalánc egyik hazai helyszínére, Szolnokra látogattunk.

2018. október 18. csütörtök
ujabb-vilagmeretu-szentsegimadasra-hivnak-krisztus-kiraly-founnepenek-eloestejen
Újabb világméretű szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén

Egyórás szentségimádásra hívnak Krisztus Király főünnepének előestéjén, november 24-én, szombaton a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

2018. október 18. csütörtök