Szerzetestalálkozó a kiengesztelődés jegyében a háromszéki Esztelneken

2017. november 26. vasárnap 18:02

„Kiengesztelődés” mottóval november 18-án a borongós idő ellenére is derűs hangulatban zajlott a lélekemelő és -építő őszi szerzetestalálkozó a háromszéki Esztelneken.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozó fő színhelye a Nagy Mózes Általános Iskola volt, valamint a ferences kolostor és templom; moderátorai a jezsuita szerzetesek voltak, a házigazdák pedig a ferencesek.

A résztvevők az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei, a Szent Családról nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek, a Szociális Testvérek Társasága, a Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek, a piaristák, a pálosok, a jezsuiták és a ferencesek voltak. Érkeztek szerzetesek Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Brassóból, Árkosról, Székelyudvarhelyről, Csíksomlyóról, Csíkszentdomokosról, Kézdiszentkeresztről és helyből, Esztelnekről.

A jelenlévők a találkozó mottójának mozzanatait mélyítették el az ima, a páros beszélgetés és közösségi megosztás révén. Ezt követte a kötetlen beszélgetés keretében elfogyasztott ebéd a kolostorban, majd a kiértékelő, és befejezésül a nemrég felújított templomban bemutatott szentmiseáldozat, az Úrral való egyesülés a szentáldozásban – foglalta össze Kakucs Szilveszter OFM.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
fopasztori-szentmise-magyar-lengyel-baratsag-napja-alkalmabol-veszpremben
Főpásztori szentmise a magyar–lengyel barátság napja alkalmából Veszprémben

2007 óta rendezik meg a lengyel–magyar barátság napját – március 23-át, egyik évben Lengyelországban, a következő évben Magyarországon. Idén Veszprém városa nyerte el a rendezés jogát. Nem egy nap, hanem egy eseményekkel teli hét várta a veszprémieket, az idelátogatókat, köztük a lengyel vendégeket.

19:59
viragvasarnap-nagyhet-unnepelyes-megnyitasa-77068
Virágvasárnap a nagyhét ünnepélyes megnyitása

Virágvasárnappal megkezdődik a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.

19:21