Szerzetestalálkozó a kiengesztelődés jegyében a háromszéki Esztelneken

2017. november 26. vasárnap 18:02

„Kiengesztelődés” mottóval november 18-án a borongós idő ellenére is derűs hangulatban zajlott a lélekemelő és -építő őszi szerzetestalálkozó a háromszéki Esztelneken.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A találkozó fő színhelye a Nagy Mózes Általános Iskola volt, valamint a ferences kolostor és templom; moderátorai a jezsuita szerzetesek voltak, a házigazdák pedig a ferencesek.

A résztvevők az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei, a Szent Családról nevezett Mallersdorfi Szegény Ferences Nővérek, a Szociális Testvérek Társasága, a Tisztítótűzben Szenvedő Lelkeket Segítő Nővérek, a piaristák, a pálosok, a jezsuiták és a ferencesek voltak. Érkeztek szerzetesek Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Brassóból, Árkosról, Székelyudvarhelyről, Csíksomlyóról, Csíkszentdomokosról, Kézdiszentkeresztről és helyből, Esztelnekről.

A jelenlévők a találkozó mottójának mozzanatait mélyítették el az ima, a páros beszélgetés és közösségi megosztás révén. Ezt követte a kötetlen beszélgetés keretében elfogyasztott ebéd a kolostorban, majd a kiértékelő, és befejezésül a nemrég felújított templomban bemutatott szentmiseáldozat, az Úrral való egyesülés a szentáldozásban – foglalta össze Kakucs Szilveszter OFM.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-az-uristen-lelke-van-rajtam-piarista-oregdiakok-koszontottek-85-eves-jelenits-istv
„Az Úristen lelke van rajtam” – Piarista öregdiákok köszöntötték a 85 éves Jelenits Istvánt

Jelenits István az öröm vasárnapján, december 17-én a budapesti piarista kápolnában, az öregdiákok miséjén konferenciabeszédet mondott, majd családias hangulatban ünnepelte körükben 85. születésnapját.

11:33
ferenc-papa-ha-kivesszuk-jezust-mi-marad-karacsonybol
Ferenc pápa: Ha kivesszük Jézust, mi marad a karácsonyból?

December 17-én, advent harmadik vasárnapján a déli Mária-imádság elimádkozásakor a Szentatya arra biztatta a hívőket, hogy örömmel, imával és hálaadással készüljenek karácsonyra. Ferenc pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. december 17. vasárnap