Útnak indult a szalézi misszionáriusok 148. csoportja

2017. szeptember 29. péntek 13:39

Szeptember 24-én Torinóban, a Segítő Szűz Mária-bazilikában huszonkét szalézi szerzetes és tizenöt Don Bosco-nővér vette át a missziós keresztet, majd indult el küldetésének helyszínére.

A misszionáriusok huszonnégy napos előkészítő tanfolyamon vettek részt a római rendfőnökségen, valamint Don Bosco életéhez kapcsolódó helyeken. A Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek kongregáció idén ünnepli első missziós küldetése száznegyvenedik évfordulóját: 1877-ben indultak uruguayi szolgálatukra.

A torinói ünnepi szentmisén, amelyet a szalézi rendfőnök, Ángel Fernández Artime mutatott be, jelen volt a nővérek egyetemes elöljárója, Yvonne Reungoat anya, valamint számos pap, akik együtt mutatták be a szentmisét a rendfőnökkel, közöttük Gaston Kashala Ruwezi, sakania-kipushi püspök a Kongói Demokratikus Köztársaságból.

„Hálát adunk az Úrnak, aki oly régóta kísér bennünket, és olyan sok dolgot tesz a Lélek által, amit még csak nem is értünk, vagy csak nagyon hosszú idő után értünk meg” – mondta a rendfőnök köszöntőjében.

„Ma a 148. misszionáriuscsoport indulását ünnepeljük, ami ugyanolyan szép és hiteles esemény, mint az első csoportok indulása Don Bosco és Mazzarello anya idején – mondta homíliájában Ángel Fernández Artime. – 148 egymást követő expedíció, ami még a két világháború éveiben sem szünetelt: ez egy olyan világról tanúskodik, amely túlmutat az emberi valóságon.”

Az új misszionáriusokhoz szólva a rendfőnök felidézte Tom Uzhunnalil példáját, aki hűséges maradt Istenhez, úgy Jemenben teljesített missziós szolgálata, mint tizennyolc hónapos fogsága idején.

A rendfőnök arra buzdította a missziósokat, hogy ne csak tanítsanak, hanem osszák is meg életüket azokkal az emberekkel, akikhez hamarosan megérkeznek. Rámutatott: a missziós dimenzió volt és maradt a szalézi rend egyik alapvető jellemzője. „A misszionáriusok nélkül sokan közülünk nem lennének itt” – tette hozzá.

A szentbeszéd végén, a jelenlévők imájával kísérve a rendfőnök átadta a missziós keresztet a szalézi szerzeteseknek, míg Reungoat anya a nővéreknek. Ezzel elküldték őket a világba, hogy hirdessék és éljék Jézus evangéliumát, Don Bosco karizmája szerint.

Forrás és fotó: Szaleziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
ferenc-papa-pio-atya-kegyhelyen-mindenki-csodalja-de-hanyan-kovetik
Ferenc pápa Pió atya kegyhelyén: Mindenki csodálja, de hányan követik?

Március 17-én délelőtt a Szentatya San Giovanni Rotondóban mutatott be szentmisét Pietrelcinai Szent Pió atya, a világhírű kapucinus szerzetes stigmái megjelenésének századik és halálának ötvenedik évfordulója alkalmából. Ebben a városban hunyt el Pió atya 1968-ban.

07:33
hozzad-menekszunk-edes-jo-anyank-hivek-zarandoklata-konnyezo-szuzanyanal
Hozzád menekszünk, édes jó Anyánk – hívek zarándoklata a Könnyező Szűzanyánál

Szentmisével kezdődött meg a hívek zarándoklata Győrben Könnyező Szűzanya búcsúnapján, március 17-én. Böjte Csaba adta útravalóval indult, zenés áhítattal, elhunyt zarándokokért és a zarándokok elhunyt hozzátartozóiért felajánlott szentmisével, szentségimádással, virrasztással folytatódott a búcsú.

2018. március 17. szombat