Útnak indult a szalézi misszionáriusok 148. csoportja

2017. szeptember 29. péntek 13:39

Szeptember 24-én Torinóban, a Segítő Szűz Mária-bazilikában huszonkét szalézi szerzetes és tizenöt Don Bosco-nővér vette át a missziós keresztet, majd indult el küldetésének helyszínére.

A misszionáriusok huszonnégy napos előkészítő tanfolyamon vettek részt a római rendfőnökségen, valamint Don Bosco életéhez kapcsolódó helyeken. A Segítő Szűz Mária Leányai Don Bosco Nővérek kongregáció idén ünnepli első missziós küldetése száznegyvenedik évfordulóját: 1877-ben indultak uruguayi szolgálatukra.

A torinói ünnepi szentmisén, amelyet a szalézi rendfőnök, Ángel Fernández Artime mutatott be, jelen volt a nővérek egyetemes elöljárója, Yvonne Reungoat anya, valamint számos pap, akik együtt mutatták be a szentmisét a rendfőnökkel, közöttük Gaston Kashala Ruwezi, sakania-kipushi püspök a Kongói Demokratikus Köztársaságból.

„Hálát adunk az Úrnak, aki oly régóta kísér bennünket, és olyan sok dolgot tesz a Lélek által, amit még csak nem is értünk, vagy csak nagyon hosszú idő után értünk meg” – mondta a rendfőnök köszöntőjében.

„Ma a 148. misszionáriuscsoport indulását ünnepeljük, ami ugyanolyan szép és hiteles esemény, mint az első csoportok indulása Don Bosco és Mazzarello anya idején – mondta homíliájában Ángel Fernández Artime. – 148 egymást követő expedíció, ami még a két világháború éveiben sem szünetelt: ez egy olyan világról tanúskodik, amely túlmutat az emberi valóságon.”

Az új misszionáriusokhoz szólva a rendfőnök felidézte Tom Uzhunnalil példáját, aki hűséges maradt Istenhez, úgy Jemenben teljesített missziós szolgálata, mint tizennyolc hónapos fogsága idején.

A rendfőnök arra buzdította a missziósokat, hogy ne csak tanítsanak, hanem osszák is meg életüket azokkal az emberekkel, akikhez hamarosan megérkeznek. Rámutatott: a missziós dimenzió volt és maradt a szalézi rend egyik alapvető jellemzője. „A misszionáriusok nélkül sokan közülünk nem lennének itt” – tette hozzá.

A szentbeszéd végén, a jelenlévők imájával kísérve a rendfőnök átadta a missziós keresztet a szalézi szerzeteseknek, míg Reungoat anya a nővéreknek. Ezzel elküldték őket a világba, hogy hirdessék és éljék Jézus evangéliumát, Don Bosco karizmája szerint.

Forrás és fotó: Szaleziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-toltsd-meg-szivem-fenyeddel-rekordkiserlet-lesz-nemzetkozi-eucharisztikus-kongressz
„Töltsd meg szívem fényeddel!” – Rekordkísérlet lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson

Sajtótájékoztatót tartottak december 14-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti székházában, amely egy rövid időutazást is magában foglalt.

2017. december 14. csütörtök
europa-jovojerol-rendeztek-konferenciat-sapientia-foiskolan
Európa jövőjéről rendeztek konferenciát a Sapientia főiskolán

„Új közös Európánk” címmel rendezett konferenciát december 14-én a Sapientia főiskolán a Barankovics István Alapítvány és az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja.

2017. december 14. csütörtök