Virtuális sétát tehetünk a magyar piaristák jubileumi kiállításán

2018. július 3. kedd 15:07

Panorámafotók segítségével virtuális séta tehető a „Hitre, tudásra: A piaristák és a magyar művelődés” című kiállítás termeiben, amelynek a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma adott otthont 2017 novemberétől 2018 februárjáig.

A zárást megelőzően 16 darab 360 fokos panorámafelvétel készült a tárlat egyes tereiről. Ezek most „egymásba nyílva”, összefűzve ismét föl tudják idézni az azóta lebontott kiállítás pontos látványát.

Az internetes látogatók a navigációs nyilak segítségével teremről teremre sétálhatnak, fordulhatnak, és közelíthetnek az egyes tárgyakhoz. A kiállítás rendezőinek tervei szerint a panorámafotók az év végéig további részletekkel (szövegekkel, képekkel és hangokkal) egészülnek ki, hogy minél teljesebb élményt nyújtsanak azok számára is, akiknek nem volt módjuk eljutni a múzeumba, vagy látogatásuk alkalmával nem tudtak elegendő időt szánni a számos izgalmas tárgy és információ befogadására.

A Hitre, tudásra: A piaristák és a magyar művelődés című kiállítás virtuális változatát a rendtartomány honlapján tekinthetik meg.

Forrás: Piarista.hu

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
egymillio-gyermek-imadkozza-rozsafuzert
Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoznak fél órán át a békéért és az egységért. Számos helyen ezért akár a tanítást is felfüggesztik erre az időre.

2018. szeptember 20. csütörtök
elhunyt-gaal-endre
Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök