Virtuális sétát tehetünk a magyar piaristák jubileumi kiállításán

2018. július 3. kedd 15:07

Panorámafotók segítségével virtuális séta tehető a „Hitre, tudásra: A piaristák és a magyar művelődés” című kiállítás termeiben, amelynek a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma adott otthont 2017 novemberétől 2018 februárjáig.

A zárást megelőzően 16 darab 360 fokos panorámafelvétel készült a tárlat egyes tereiről. Ezek most „egymásba nyílva”, összefűzve ismét föl tudják idézni az azóta lebontott kiállítás pontos látványát.

Az internetes látogatók a navigációs nyilak segítségével teremről teremre sétálhatnak, fordulhatnak, és közelíthetnek az egyes tárgyakhoz. A kiállítás rendezőinek tervei szerint a panorámafotók az év végéig további részletekkel (szövegekkel, képekkel és hangokkal) egészülnek ki, hogy minél teljesebb élményt nyújtsanak azok számára is, akiknek nem volt módjuk eljutni a múzeumba, vagy látogatásuk alkalmával nem tudtak elegendő időt szánni a számos izgalmas tárgy és információ befogadására.

A Hitre, tudásra: A piaristák és a magyar művelődés című kiállítás virtuális változatát a rendtartomány honlapján tekinthetik meg.

Forrás: Piarista.hu

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
karrier-es-csalad-egokabatban-es-alazattal
„Szólj be a papnak” Debrecenben: Karrier és család – egokabátban és alázattal

„Család–karrier, hol van az egyensúly?” címmel rendezett beszélgetést Debrecenben a Szólj be a papnak! csapata november 19-én. A szervezők beszámolóját adjuk közre az estéről.

20:40
ferenc-papa-ne-gondoljuk-hogy-meg-tudunk-valtozni-szentlelek-segitsege-nelkul
Ferenc pápa: Ne gondoljuk, hogy meg tudunk változni a Szentlélek segítsége nélkül!

November 21-én a Szentatya a tízparancsolat utolsó mondatairól tartotta katekézisét: „Ne kívánd el felebarátod feleségét […], ne kívánj el semmi egyebet, ami az övé!” Hangsúlyozta, hogy e felszólítások a bajok gyökerére mutatnak rá, a bennünk rejlő helytelen kívánságokra, melyektől csak Isten tisztíthatja meg a szívünket.

16:25