Virtuális sétát tehetünk a magyar piaristák jubileumi kiállításán

2018. július 3. kedd 15:07

Panorámafotók segítségével virtuális séta tehető a „Hitre, tudásra: A piaristák és a magyar művelődés” című kiállítás termeiben, amelynek a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeuma adott otthont 2017 novemberétől 2018 februárjáig.

A zárást megelőzően 16 darab 360 fokos panorámafelvétel készült a tárlat egyes tereiről. Ezek most „egymásba nyílva”, összefűzve ismét föl tudják idézni az azóta lebontott kiállítás pontos látványát.

Az internetes látogatók a navigációs nyilak segítségével teremről teremre sétálhatnak, fordulhatnak, és közelíthetnek az egyes tárgyakhoz. A kiállítás rendezőinek tervei szerint a panorámafotók az év végéig további részletekkel (szövegekkel, képekkel és hangokkal) egészülnek ki, hogy minél teljesebb élményt nyújtsanak azok számára is, akiknek nem volt módjuk eljutni a múzeumba, vagy látogatásuk alkalmával nem tudtak elegendő időt szánni a számos izgalmas tárgy és információ befogadására.

A Hitre, tudásra: A piaristák és a magyar művelődés című kiállítás virtuális változatát a rendtartomány honlapján tekinthetik meg.

Forrás: Piarista.hu

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink - olvasta már?
hinni-jo-nagyszulok-bucsuja-matraverebely-szentkuton
Hinni jó – Nagyszülők búcsúja Mátraverebély-Szentkúton

Szent Anna és Szent Joachim ünnepéhez kapcsolódva a nagyszülőket várták július 22-én Mátraverebély-Szentkútra. A búcsús sokaság Varga László püspökkel ünnepelt.

11:48
-amig-az-urnak-szuksege-lesz-ram-beszelgetes-az-aranymises-ruppert-jozseffel
„Amíg az Úrnak szüksége lesz rám” – Beszélgetés az aranymisés Ruppert Józseffel

Ruppert József piaristát kérdeztük hivatásáról, pályájáról,

2018. július 22. vasárnap