Bíró László püspök újévi köszöntője a harkányi kórházból

2019. január 2., szerda | 17:39

Bíró László tábori püspöknek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferensének újévi üdvözletét adjuk közre.

Szeretett Olvasóim!

Éppen a mai nappal kezdem nyolcadik hetemet a kórházban. A lábamat műtötték.

Ez a sajátos helyzet tisztulással ajándékozta meg az embert. Amikor lidércként lebegett előttem, hogy esetleg levágják a lábamat, egy biztos reményem volt: az emberrel semmi más nem történik, csak Isten akarata. Isten akarata pedig nem ellenség. Ugyanezen tájt olvastam Lisieux-i Szent Teréz gondolatát, miszerint Isten atyánk és anyánk. Ő abban látja örömét, hogy térdére ülünk, és odahajolunk szívéhez.

Az új év küszöbén nem is lehetne szebb programunk, mint hogy Isten atyánk ölébe üljünk, szívére hajtsuk fejünket, és nagy bizalom töltsön el bennünket.

Most, amikor befejeződik a család éve, azért ne fejeződjön be a családon belüli egymásra figyelés, ahogy Szent Pál mondja: „Előzzétek meg egymást a szeretetben!”

Ugyanakkor egyre intenzívebben készülünk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A velünk lévő Isten legyen kísérőnk mindennapjainkban!

Ezekkel a gondolatokkal kívánok áldott új évet.

Testvéri köszöntéssel:

László püspök

Harkány, 2018. december 30. – a Szent Család ünnepén

Forrás és fotó: Veledérted.net

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Nézőpont
Vezető híreink – olvasta már?
megnyitja-kapuit-gyori-puspokvar-palotaszarnya
Megnyitja kapuit a győri Püspökvár palotaszárnya

Aki szívesen járna Boldog Apor Vilmos püspök és Szent II. János Pál pápa nyomában, érdemes ellátogatnia a győri Káptalandombra. Március 21-től újabb terek nyílnak meg: az érdeklődők minden csütörtökön csoportos vezetéssel betekintést nyerhetnek a Püspökvár palotaszárnyába és a kertbe is.

15:41
szetmallo-hangerdo-nuncius-latogatasa-pannonhalman-szent-benedek-tavaszi-unnepen
Szétmálló hangerdő – A nuncius látogatása Pannonhalmán Szent Benedek tavaszi ünnepén

Szent Benedek tavaszi ünnepét Pannonhalmán, Michael August Blume apostoli nunciussal és a szerzetesi közösséggel együtt misével és utána a „Csend” kiállítás megnyitójával ültük meg március 21-én.

12:44