Seregély István: Útravaló – 2019. január 31.

2019. január 31., csütörtök | 7:00

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt elmélkedéseit.

Minden korszak meghozza a maga szentjeit. Bosco Szent János Isten ajándéka az ipari forradalom és az azt követő idők emberei számára. Nyilvánvaló, hogy másénál nem hosszabb emberi élete során sajátos szolgálatával nem érhette el az egész világot, de az általa alapított társaság, a szalézi rend napjainkban is végzi áldásos tevékenységét. Tagjai pártját fogják az egyszerű munkának, és értékes új nemzedékek nevelésével foglalkoznak. Ma már az egész világon igyekeznek jelen lenni. Bízhatunk abban, hogy Isten, aki a szükséges dolgokban soha nem késik, Don Boscót a megújuló világ építőjeként adta az Egyháznak. Közössége női ágának köszönhetően nemcsak a fiúk, de a lányok is részesei az új idők új útjait egyengető lelkiségnek.

(Mk 4,21–25)

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Az írás nyomtatott változata a 2019. januári Adoremusban jelent meg. 

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Nézőpont
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
akikert-harang-nem-szolt-tiz-eve-segiti-magzatvesztoket-kovacs-ferenc-es-treer-maria
Akikért a harang nem szólt – Tíz éve segíti a magzatvesztőket Kovács Ferenc és Treer Mária

Tabukat döntöget Kovács Ferenc diakónus és felesége, Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó: abortuszon átesettek, valamint gyermeküket vetélés, halvaszületés miatt elvesztők számára szerveznek lelkigyakorlatokat 2009 óta. A tíz év alatt közel négyszáz szülő oszthatta meg velük fájdalmát, „amiről nem illik beszélni”.

2019. április 23., kedd
husvetvasarnapi-szentmisek-puspoki-szekhelyeken
Húsvétvasárnapi szentmisék a püspöki székhelyeken

Országszerte szentmiséken ünnepeltük április 21-én, húsvétvasárnap Urunk, Jézus Krisztus feltámadását. A püspöki székhelyek ünnepi szertartásairól adunk körképet.

2019. április 23., kedd