Seregély István: Útravaló – 2019. január 31.

2019. január 31. csütörtök, 07:00

Seregély István nyugalmazott egri érsek szívügyének tekintette, hogy nyugdíjas éveiben elmélkedéseket írjon az Adoremusba. A múlt esztendő utolsó napján elhunyt főpapra emlékezve napról napra minden reggel közreadjuk a 2019. januári számba Útravaló címmel írt elmélkedéseit.

Minden korszak meghozza a maga szentjeit. Bosco Szent János Isten ajándéka az ipari forradalom és az azt követő idők emberei számára. Nyilvánvaló, hogy másénál nem hosszabb emberi élete során sajátos szolgálatával nem érhette el az egész világot, de az általa alapított társaság, a szalézi rend napjainkban is végzi áldásos tevékenységét. Tagjai pártját fogják az egyszerű munkának, és értékes új nemzedékek nevelésével foglalkoznak. Ma már az egész világon igyekeznek jelen lenni. Bízhatunk abban, hogy Isten, aki a szükséges dolgokban soha nem késik, Don Boscót a megújuló világ építőjeként adta az Egyháznak. Közössége női ágának köszönhetően nemcsak a fiúk, de a lányok is részesei az új idők új útjait egyengető lelkiségnek.

(Mk 4,21–25)

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Az írás nyomtatott változata a 2019. januári Adoremusban jelent meg. 

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Nézőpont
Vezető híreink – olvasta már?
nemzetkozi-eucharisztikus-kongresszus-kivul-es-belul-tizenot-kerdes-es-valasz-segit-keszuletben
Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kívül és belül – Tizenöt kérdés és válasz segít a készületben

Fábry Kornélt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) általános titkárát kérdeztük a budapesti találkozó előkészületeiről, tudnivalóiról. A kérdéseket és a válaszokat két részben adjuk közre. Az alábbiakban az első rész olvasható.

2019. február 18. hétfő
isten-tud-kozel-hozni-minket-egymashoz-uzeni-hazassag-hete
Isten tud közel hozni minket egymáshoz – üzeni a házasság hete

A hazánkban tizenkettedszer megrendezett házasság hete programsorozat záró szentmiséjére február 17-én, a budapest-belvárosi Nagyboldogasszony-főplébánia-templomban került sor. A liturgiát Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2019. február 18. hétfő