Útravaló – 2019. február 4.

2019. február 4. hétfő, 07:00

Napról napra közreadjuk az Adoremus liturgikus kiadvány elmélkedéseit. Februárra Juhász Ferenc miskolc-mindszenti plébános ad útravalót.

Elemi csapás idején, amikor víz-, sár-, vagy földlavina zúdul egy településre, és kárt tesz mindenben, időnként látni, amint állattetemeket sodor a víz. Nincs elborzasztóbb látvány, mint ha megbomlott, felfúvódott tetemek úsznak tova, itt-ott megakadnak egy torlaszban, majd az ár ereje kiszabadítja őket, és hömpölygeti tovább. Márk evangélista megrendítő módon mutatja meg, hogy mit tesz a sátán, ha szabadjára engedik. Emberrel, állattal, természettel. Egy zsidó embernek – tekintve, hogy a sertés tisztátalan állat – még gyomorforgatóbb a kép. Jézus ereje azonban nagyobb – a bajban őt kell segítségül hívnunk, hogy helyére kerüljenek a dolgok: ördög a kondába, ember vissza a családba.

Fotó: Pixabay

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Nézőpont
Vezető híreink – olvasta már?
-felfigyelt-rank-vilag-harminceves-magyar-maltai-szeretetszolgalat
„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17. vasárnap
ferenc-papa-jezus-segit-hogy-kigyogyuljunk-kronikus-rovidlatasbol2
Ferenc pápa: Jézus segít, hogy kigyógyuljunk a krónikus rövidlátásból

Február 17-én a délben a Szentatya Jézus boldogmondásairól és az úgynevezett „jaj-mondásairól” elmélkedett. Rámutatott: a szenvedők nem azért boldogok, mert szenvednek, hanem mert Jézus szabadulást hoz nekik.

2019. február 17. vasárnap