„Az imádság életszükséglet” – Könnyező Szűzanya-imaest a győri Káptalandombon

Kishírek – 2024. április 24., szerda | 15:57

Április 17-én – miként minden hónap 17. napján – rózsafüzér imádsággal, szentmisével és gyertyás körmenettel köszöntötték a Könnyező Szűzanyát a Káptalandombon. Az imaestet Simon Dávid, a győri Nagyboldogasszony-székesegyház segédlelkésze vezette.

Mária édesanyai szívének jele, amikor egy kegykép vagy kegyszobor könnyezik. Egy édesanya mindig a legjobbat akarja gyermekeinek. Mária Jézushoz szeretne kapcsolni minket, mert a legjobbat akarja adni számunkra. Simon Dávid segédlelkész felidézte a Szűzanya fatimai és međugorjei kéréseit: naponta imádkozzuk a rózsafüzért, minél gyakrabban tápláljuk magunkat az élet kenyerével, az Eucharisztiában jelen lévő Jézussal, rendszeresen olvassuk a Szentírást, havonta végezzük el a szentgyónást, a böjti napokat tartsuk meg.

Simon Dávid felhívta a figyelmet arra, hogy jóllehet a međugorjei Szűzanya-jelenéseket az Egyház vizsgálja, ugyanakkor a feltételezett látomásokban szereplő üzenetek a Katolikus Egyház Katekizmusával összhangban vannak. Az imádság fontosságáról elmélkedve a lelkipásztor a katekizmus alapján kiemelte: „Az imádság életszükséglet” (KEK 2744). A lelkipásztor buzdított a havi szentgyónás elvégzésére: ugyan a bocsánatos bűnök meggyónása szoros értelemben véve nem kötelező, de az Egyház hangsúlyozottan ajánlja (vö. KEK 1458). Az Egyház sürgeti a híveket, hogy a Szentírás gyakori olvasásával jussanak el Jézus Krisztus egyre mélyebb megismerésére (vö. KEK 133). Böjttel felkészülhetünk a liturgikus ünnepekre, és megszerezhetjük az ösztöneink feletti uralmat.

Simon Dávid segédlelkész elmélkedése befejezéseként azt kérte, törekedjünk arra, hogy ne okozzunk bánatot a Szűzanyának, igyekezzünk kéréseinek eleget tenni.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria