Megválasztották a Nyolc Boldogság Közösség új elnökségét

Megszentelt élet – 2024. május 16., csütörtök | 17:09

Május 8–12. között tartották a Nyolc Boldogság Közösség választó közgyűlését a franciaországi Blagnac településen. Az összegyűlt 22 nemzetiség 71 küldöttje szavazta meg a közösség új elnökségét. A közösség új elnöke a német Johannes-Maria Poblotzki testvér lett, aki Anna Katharina Pollmeyer nővért követi e szolgálatban.

A Nyolc Boldogság Közösség általános közgyűlését és a három ág (testvérek, nővérek és laikusok) külön közgyűlését ötévente hívják össze. A küldötteket a közösség elkötelezett tagjai választják, az egyes életállapotok és a közösség földrajzi régióinak arányos képviseletével. A közösség számára ez egy különösen fontos lelki esemény, amelyben megnyilvánul „a megszentelt élet egyházi családja” státuszának szinodális dimenziója.

Az új elnök kihirdetését az ágak általános elöljáróinak megválasztása követte.

A következő időszakban Elisabeth Bossuwe (laikusok), Theresia Schuschnigg nővér (nővérek), Olivier-Marie Cassagnou testvér (testvérek) látják el az egyes ágak általános vezetését.

Theresia nővér tizenöt év elkötelezett magyarországi szolgálat után vállalta a nővérág általános elöljárói felkérését.

Az elnök az ágak általános elöljáróiból és azok asszisztenseiből álló Általános Tanáccsal kollegiális módon, Isten akaratát együtt keresve dolgozik. Megbízatását az egyes ágak autonómiáját tiszteletben tartva, a közjó érdekében gyakorolja.

Forrás: beatitudes.org; Nyolc Boldogság Közösség

Fotó: beatitudes.org; Merényi Zita (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria