A veresegyházi Szentlélek-templom felszentelése

2016. május 14., szombat

Beer Miklós váci megyéspüspök szenteli fel a május 14-én 10 órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében az új veresegyházi katolikus templomot.

Az ünnepi liturgián énekel az Árpádházi Szent Erzsébet Egyházközségi Kórus, vezényel Helembai Erzsébet, közreműködik Ella István orgonaművész.

Tekintettel a meghívott vendégek magas számára és a templom korlátozott befogadóképességére, a vendégek az új Szentlélek téren és templom mögötti sátorban felállított kivetítőkön keresztül követhetik az eseményeket, illetve vehetnek részt a szentmisén.

A szentelés után, a templom mögött felállított sátorban minden jelenlévő vendéget szeretettel várnak közös ebédre és a nap további programjaira is.

Az ebédet követően szervezett templomlátogatásokra kerül sor az alábbi időpontokban: 14.00, 14.30, 15.00, 15.30. A programot Nagy László templomtervező építész – az egyházközség tagja – vezeti.

A templom első koncertjét a Budavári Nagyboldogasszony (Mátyás) Templom Kórusának előadásában hallhatják az érdeklődők 17 órakor. Vezényel Tardy László, közreműködik Hock Bertalan orgonaművész.