Éjszakai engesztelő gyalogos zarándoklat

2014. április 26., szombat - 2014. április 27., vasárnap

Április 26-án és 27-én, az Irgalmasság vasárnapjára virradó éjszakán gyalogos zarándoklatot szervez hatodik alkalommal az E.N.D. Katolikus Házastársi Mozgalom, engesztelésül a házasságokért, a házasságon esett sebekért.

Útvonal:
– Márianosztra –Kóspallag – Kismaros – Vác
– Debrecen – Józsa – Zelemér – Debrecen

Idén az ország két távoli pontját köti össze lélekben egy fáradságos, átimádkozott éjszaka. Vácról és Debrecenből egyszerre indul a két zarándok csoport.

A testük, a szívük, a lelkük hosszú imádsága ez a fáradságos harminc kilométer. Engesztelnek mindazokért, akik szenvednek – akár magunkért, akár másokért. Engesztelnek elsősorban a meg nem értésből fakadó sebekért, a válásokért, a magányosokért, az özvegyekért...

A zarándoklat célja: felajánlani valamit, ami nehéz. Végiggyalogolni 30 km-t, és átimádkozni egy éjszakát a szereteten, ezen belül is a házasságokon esett sérülésekért.

A zarándoklatot Debrecenben Kostecki Andrej OP, Vácon Fejérdy Áron atya vezeti.

A váci találkozó szombaton 17 órakor a váci vasútállomáson lesz. Csatlakozni lehet a 19 órakor kezdődő szentmisén Márianosztrán, a Magyarok Nagyasszonya-kegytemplomban. Innen indul a gyalogos zarándoklat a turistaúton a Márianosztra – Kóspallag – Kismaros útvonalon (15 km sötét, sáros, göröngyös terepen). Hajnali 2 órakor Kismaroson a Ciszterci Nővérek Monostorában tartanak pihenőt és kínálnak agapét. Hajnali 3 órakor tovább indul a csoport Vác felé, innen már az aszfaltos bicikliúton további 15 km. Érkezés vasárnap kora reggel a váci (Barátok) ferences templomhoz. Ott záró hálaadás és agapé.

A debreceni zarándoklat szentmisével és hálaadással kezdődik 18 órakor a Megtestesülés-templomban (Debrecen, Borbíró tér 9.) Innen indul a csoport 20 órakor turistaúton a Debrecen – Józsa – Zelemér útvonalon. Zelemérben pihenő és ima után indulnak visszafelé ugyanezen az útvonalon. Közben hajnali 2 órakor pihenőt és agapét tartanak. (A teljes táv 30 km sötét, göröngyös terepen a sárga turistaúton.) Érkezés hajnali 5 órára várható Debrecenben.

Mindkét helyszínen az éjszaka során a szervezők folyamatos autós ügyeletet tartanak.

A részvételi szándékot kérik előzetesen jelezni.
– Vácon a lelkes.a.gergely@gmail.com email címre illetve a 20/5229206-os telefonon.
– Debrecenben a kremper.edit@gmail.com email címre vagy a 30/748-3876-os telefonon.