Győri Bencés Bál hatodszor

2018. február 3., szombat

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a Győri Bencés Bált február 3-án 18 órai kezdettel. Az eseménynek idén is a győri bencés gimnázium épülete ad otthont.

A VI. Győri Bencés Bál védnöke a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumot fenntartó Szent Mór Bencés Perjelség elöljárója, Sárai-Szabó Kelemen OSB perjel. Az idei bál díszvendége a gimnázium egykori diákja, Kocsis András, Magyarország hágai nagykövete lesz. Az est háziasszonyaként idén is Mohácsi Szilvia, a KarcFM munkatársa, valamint partnere, Panykó Ágota győri bencés öregdiák köszöntik az ünneplőket.

A vacsorát követően a győri bencés gimnázium néptáncos diákjai és öregdiákjai adnak műsort, majd táncházba várják az érdeklődőket. Fellép továbbá az intézmény lánykara, a Vox Angelorum. A tánczenéről idén a Gerappa Party Band gondoskodik a díszteremben, mely hatalmas „táncteremmé” alakul erre az estére. Éjfél után – a hagyományoknak megfelelően – Greznár Zoltán és bandája mulattatja a bálozókat hamisítatlan cigányzenével. Az iskolaépület földszintjén ismét berendezik a „Retro termet”, ahol a győri bencés öregdiákok – régi iskolai bútorok, emléktárgyak, fényképek segítségével – mintegy időutazást tehetnek gimnazista éveikbe.

A bencés bál kiváló keretet biztosít osztályok, évfolyamok éves találkozójának, baráti és céges társaságok, győri és környékbeli érdeklődők farsangi összejövetelének. E csoportok számára ideálisak az átalakított, feldíszített és kevésbé nyüzsgő tantermek: a „különtermek”.

A szervezők szívesen fogadják a támogatásokat! A bál megrendezéséhez egyrészt támogatói jegy vásárlásával, másrészt értékes tombolanyeremény felajánlásával vagy egyéb tárgyi adománnyal lehet hozzájárulni. A felajánlásokat a gyoribencesbal@gmail.com e-mail címen vagy a +36 30 66 76 601 telefonszámon fogadják (este 8 óra után). A bál támogatóit megjelenítik a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és a Győri Bencés Bál online felületein, valamint a rendezvény plakátjain.

A szervezők célja, hogy a tapasztalatok és visszajelzések alapján minden esztendőben szebbé, jobbá, barátságosabbá tegyék a bált. További információk a www.gyoribencesbal.hu és a www.facebook.com/gyoriBencesBal honlapokon találhatók, vagy e-mailben, a gyoribencesbal@gmail.com címen kérhetők. Jelentkezni szintén a www.gyoribencesbal.hu oldalon lehet.

Sárai-Szabó Kelemen OSB perjel, a Szent Mór Bencés Perjelség elöljárója, a VI. Győri Bencés Bál védnöke és Tóth Konstantin OSB gimnáziumi igazgató, a bál házigazdája, valamint a bencés atyák és a gimnázium tanárai szeretettel várják a hazaérkező egykori győri diákokat, a bencés középiskolák öregdiákjait, a győri bencés templom híveit, a győri bencés diákok szüleit és mindenkit, aki bármilyen módon kötődik a győri bencés közösséghez!

A szervezők reményei szerint 2018-ban is sok szép találkozás helye lesz a Győri Bencés Bál!

Az V. Győri Bencés Bálról ITT olvashatnak.

Képek a korábbi bálokról ITT érhetők el.