A Duna TV közvetíti húsvétvasárnap az Urbi et Orbi áldást

Ferenc pápa – 2020. április 11., szombat | 13:00

A szokásoknak megfelelően a közmédia nézői idén is élő adásban láthatják Ferenc pápa húsvéti üzenetét és Urbi et Orbi áldását a Szent Péter-bazilika erkélyéről. Előtte a budapesti Szent István-bazilikából közvetítenek szentmisét, melyet Erdő Péter bíboros, prímás celebrál.

A pápai áldás előtt Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szentmiséjét közvetítik a budapesti Szent István-bazilikából – közölte az MTVA sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Ferenc pápa pontifikátusának nyolcadik húsvétján rendhagyó módon, az üres Szent Péter térre néző erkélyről ad áldást Rómára és a világra, amit a Duna Televízió élőben közvetít. A katolikus egyházfő beszéde 12 órakor kezdődik.

Ezt megelőzően 11 órától a nézők a budapesti Szent István-bazilikából szentmisét közvetítenek, amelyet Erdő Péter bíboros mutat be.

Az MTVA sajtóosztálya elmondta, a közmédia fontosnak tartja, hogy minél többekhez eljussanak Ferenc pápa szavai, ezért az élő közvetítésen túl a Duna World húsvéthétfőn 8 óra 33 perctől megismétli az egyházfő üzenetét és áldását.

Forrás: MTI

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria