A pápa gyásztáviratot küldött az ukrán repülőgép katasztrófája kapcsán

Ferenc pápa – 2020. január 8., szerda | 17:03

Ferenc pápa táviratban fejezte ki részvétét a január 8-án történt repülőgép-szerencsétlenségben elhunytak hozzátartozóinak. Az ukrán repülőgép Teherán felett zuhant le szerda reggel. A balesetben 176 ember halt meg.

Mély szomorúságának ad hangot táviratában a Szentatya, amiért szerdán reggel Iránban lezuhant az ukrán nemzetközi légitársaság (Ukraine International Airlines) Boing 737-es típusú gépe, a fedélzetén 167 utassal és 9 fős személyzettel. A vatikáni államtitkár, Pietro Parolin bíboros aláírásával ellátott angol nyelvű üzenetben a pápa a Mindenható irgalmas szeretetébe ajánlja az elhunytak lelkét, és részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak és barátainak.

A tragédia azután következett be, hogy a gép felszállt a teheráni repülőtérről. Helyi források kizárják a terrorista merénylet lehetőségét. A reptéri hatóság szóvivője úgy tájékoztatta az iráni Fars News hírügynökséget, hogy a szerencsétlenséget műszaki probléma okozta. A legvalószínűbb magyarázat az, hogy az egyik motorban tűz ütött ki. Az ukrán elnök megerősítette, hogy nincsenek túlélők. Az áldozatok közül 82 iráni, 63 kanadai, 11 ukrán, 10 svéd, 4 afgán, 3 német és 3 brit állampolgár volt. A baleset néhány órával azután történt, hogy Irán rakétacsapásokat mért az Irakban állomásozó amerikai erőkre.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria