A pápa részvéttáviratot küldött Alabama államba

Ferenc pápa – 2019. március 7., csütörtök | 12:33

Ferenc pápát mélyen lesújtotta a március 3-án történt természeti katasztrófa, amely emberi életeket követelt és súlyos károkat okozott az Egyesült Államokban. Az alabamai tornádók miatt legalább huszonhárman vesztették életüket.

Államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával Ferenc pápa táviratot küldött Mobile érsekének, Thomas J. Rodinak. A Szentatya fájdalmát fejezi ki, és szolidaritásáról biztosítja azokat, akiket a természeti katasztrófa sújtott.

Huszonhárom ember meghalt, és több mint negyvenen megsérültek az Egyesült Államokban, miután tornádók pusztítottak Alabama állam délkeleti részén. A pusztító forgószelek több száz épületet döntöttek romba; a halálos áldozatok között gyerekek is vannak.

A pápa imádkozik, hogy a Mindenható Isten adjon örök nyugalmat az áldozatoknak, különösen a gyermekeknek; adjon gyógyírt és vigaszt a sérülteknek és mindazoknak, akik a tragédia miatt szenvednek. Távirata végén Ferenc pápa az Úr békét és erőt adó áldásáért fohászkodik az érintettek számára.

*

Az amerikai elnök bejelentette, hogy március 8-án, pénteken fölkeresi a tornádók sújtotta térséget, ahol – elmondása szerint – a helyzet továbbra is tragikus. Mindazonáltal a mentési munkálatok rendben folynak. A helyi egyházi szervezetek és plébániák kiemelt szerepet játszanak a segítségnyújtásban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria