A pápa találkozott a holland egyházmegyék szentévi zarándoklatának tagjaival

Ferenc pápa – 2016. november 16., szerda | 9:57

November 15-én a holland egyházmegyék hívei jubileumi zarándoklatra érkeztek Rómába. Ezzel a gesztussal is kifejezték a helyi egyház egységét Péter utódával.

A zarándokok a délelőtt folyamán találkoztak a Szent Péter-bazilikában Ferenc pápával, aki köszöntötte őket.

A szentév még jobban elősegíti, hogy kapcsolatban lépjünk Jézus Krisztussal, az Atya irgalmának arcával. Isten szeretetének misztériuma, az üdvösségünk forrása kimeríthetetlen és mindannyiunknak szüksége van rá – mondta a pápa, majd arra buzdította a zarándokokat, hagyják, hogy átjárja és átölelje őket az Atya megbocsátása oly módon, hogy szeretetének tanúságtevőivé váljanak a világban.

Arra ösztönözlek benneteket, hogy nyissátok meg szíveteket és hagyjátok, hogy átjárjon titeket Isten irgalmassága. Ezáltal az irgalmasság eszközeivé váltok. Az Irgalmas Atya mindig felkínálja nekünk megbocsátását, és ha hagyjuk, hogy átöleljen bennünket, képessé válunk arra, hogy tanúságot tegyünk szeretetéről a mindennapi életben. A mai emberek szomjaznak Istenre, jóságára és szeretetére. Az irgalmasság „csatornáiként” ti is segíthettek enyhíteni ezt a szomjat. Segíthettek sokaknak újra felfedezni Krisztust, az emberiség Üdvözítőjét és Megváltóját. Jézus misszionárius tanítványaiként „megöntözhetitek” a társadalmat az evangélium hirdetésével és a szeretettel, elsősorban a legrászorultabbak és a magukra hagyottak felé fordulva – fogalmazott a Szentatya.

Beszéde végén Ferenc pápa Szűz Mária, az Irgalmasság Anyja oltalmába ajánlotta a holland egyházat és áldását adta rájuk.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria