A Pápai Alapítvány tagjait fogadta a Szentatya

Ferenc pápa – 2019. május 10., péntek | 14:24

Éves zarándoklatukra érkeztek Rómába a Pápai Alapítvány tagjai. Képviselőiket május 10-én, pénteken délelőtt fogadta Ferenc pápa, köszönetét fejezve ki tevékenységükért.

Beszédében Ferenc pápa emlékeztetett, hogy a húsvéti időszakban együtt ünnepeljük az Úr győzelmét a bűn és a halál felett, valamint az új élet és az új teremtés ajándékát, illetve a Szentlélek kiáradását. Azt kívánta az alapítvány tagjainak, hogy a feltámadás öröme töltse mindig el szívüket, valamint az apostolok és a vértanúk sírjánál tett látogatásuk erősítse meg hűségüket az Úrhoz és Egyházához.

A Szentatya elismeréssel szólt arról, hogy a Pápai Alapítvány létrejötte óta elősegítette a testvériség és a béke lelkületét. Oktatási, jótékonysági és apostoli projektjeikkel, ösztöndíjaikkal tanúságot tesznek az Egyház fáradhatatlan erőfeszítéseiről, melyeket az emberi család átfogó fejlődése érdekében tesz.

Az erőszak, a konfliktusok és nagyon gyakran a közöny által sújtott világban tevékenységüknek köszönhetően eljuttatják a remény és az irgalom evangéliumi üzenetét mindazoknak, akik nagylelkűségükből részesülnek.

A pápa köszönetet mondott az alapítvány tagjainak mindezen tevékenységükért. Hozzátette: azért imádkozik, hogy megújuljanak céljaikban és segítsék az Egyház építését az egységben, s hogy jótékonysági tevékenységük eljusson a legutolsókhoz is.

A Pápai Alapítvány küldetése a szolidaritásban kapcsolódik Péter utódához – mondta a Szentatya. Arra kérte a jelenlevőket, hogy imádkozzanak érte, szolgálatáért, az Egyház szükségleteiért, az evangélium terjesztéséért és a szívek megtéréséért.

Beszéde végén Ferenc pápa Mária, az Egyház Anyja közbenjárásába ajánlotta a Pápai Alapítvány tagjait.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria