A Pápai Ház prefektúrája közölte: zarándokok nélkül zajlanak majd a nagyheti szertartások

Ferenc pápa – 2020. március 15., vasárnap | 15:47

A Pápai Ház prefektúrája március 15-én, vasárnap tette közzé a honlapján: a jelenlegi nemzetközi egészségügyi szükséghelyzet miatt a nagyheti liturgikus szertartásokat a megszokottól eltérően, hívek sokaságának jelenléte nélkül tartják meg.

A nagyheti szertartások nem a hagyományok szerint zajlanak idén, nagyszámú zarándok jelenlétében, hanem a Vatican News révén internetes egyenes adásban, illetve a Mondovisión keresztül a szokásos csatornákon követhetők.

Április 12-ig, húsvétvasárnapig a pápai általános kihallgatások és a vasárnapi Úrangyala imák is ezt a rendet követik. Folytatódik a pápai reggeli szentmise internetes közvetítése is a Szent Márta-házból.

Szombaton adta hírül a Szentszék Sajtóterme: „A koronavírus okozta járványra való tekintettel Ferenc pápa úgy döntött, hogy továbbra is folytatja a Szent Márta-ház kápolnájában reggelente, 7 órakor bemutatott szentmisesorozatát, beleértve március 15-ét, vasárnapot is, és az egész jövő hetet.” A fertőzés visszaszorítása és a csoportosulások elkerülése érdekében a vasárnap déli Úrangyala imádságot és a szerdai katekézist is élő internetes és tévéadásban is közvetítik.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria