A vatikáni posta- és telefonszolgálat munkatársait fogadta a pápa

Ferenc pápa – 2019. június 8., szombat | 13:02

A vatikáni posta- és telefonszolgálat munkatársait és családtagjaikat fogadta Ferenc pápa június 6-án a Kelemen-teremben. Megköszönte értékes szolgálatukat és arra buzdította őket, hogy továbbra is járuljanak hozzá az evangelizáció közös küldetéséhez.

A Szentszék posta- és telefonszolgálatának tevékenysége messze túlmutat a Vatikán területén és határain, amikor megnyílik a szerte a világon élő emberek előtt – fogalmazotta a pápa, majd a Szentszék nevében elismeréssel szólt a kommunikációs eszközök szerepének jelentőségéről. – A pápák mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottak az államfőkkel, valamint a különféle nemzetek közösségeivel és tagjaival való kapcsolattartásnak, amihez mindig hasznosították a technika kínálta lehetőségeket és eszközöket.

A posta- és telefonszolgálat munkatársainak alázatos hétköznapi munkája nagyon is szükséges a Vatikán Városállam jó működéséhez, mely Péter utóda tevékenységének szolgálatában áll, biztosítva a szólás- és véleményszabadságot egy modern eszközökkel ellátott hálózaton keresztül. Ennek a szolgálatnak köszönhető, hogy napról napra számos ember „elérheti” a pápát, aki pedig a munkatársain keresztül tud elérni nagyon sok embert. Ez a közvetlen csere mára már nem ismer távolságot. Felidézte a Szentatya az egykori Pápai Állam levelesládájának latin feliratát: „Diviti et inopi, ultro citroque, meandum”, vagyis: a küldeménynek gyorsan el kell jutnia gazdaghoz és szegényhez egyaránt, bárhol a világon.

A vatikáni posta- és telefonszolgálat dolgozóinak munkája a szolgálat nemzetközi közös nyelvét beszéli, mely hidat képez a kultúrák, vallások és különféle közösségek között. Ugyanakkor hozzájárulnak az érzések és eszmék kölcsönös megosztásához és az országok együttműködéséhez. Ebben az értelemben a világ egyik legkisebb államának a postaszolgálata hozzájárul a keresztény üzenet terjesztéséhez – fogalmazott a pápa. Végül hangsúlyozta e munka személyes jellegét: ehhez szükség van a munkatársak jellemére és példájukra, mely keresztény tanúságtétel, amit mindenkinek saját családjában és plébániai közösségében is folytatnia kell.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria