Adjátok át Jézus szeretetének tüzét – A pápa üzenete az Irgalmas Jézus első jelenésének évfordulóján

Ferenc pápa – 2021. február 23., kedd | 18:23

Ferenc pápa február 23-án levelet intézett a płocki megyéspüspökhöz abból az alkalomból, hogy az Úr kilencven évvel ezelőtt, 1931. február 22-én jelent meg első alkalommal Szent Fausztina Kowalska nővérnek a płocki kolostorban, hogy az Isteni Irgalmasság különleges üzenetét bízza rá.

Ferenc pápa már vasárnap, az Úrangyala elimádkozása után megemlékezett az évfordulóról.

A Szentatya levelében kifejezte, hogy lélekben csatlakozik az Isteni Irgalmasság kegyhelyén tartott megemlékezésekhez, melyeket a hívek a médián keresztül követhetnek.

Idézi Szent Fausztina nővér naplóját, melyben leírta, amit Jézustól hallott: „Fess egy képet annak alapján, amit látsz, ezzel az aláírással: »Jézusom, bízom benned«. Azt kívánom, hogy tiszteljék ezt a képet, először a ti kápolnátokban, aztán az egész világon” (Napló 47).

Örömmel nyugtázza a pápa, hogy azóta már az egész világon ismert ez a különleges eseményt, élő módon van jelen a hívek szívében. Ferenc pápa az évforduló alkalmából felidézi még az Úr Jézusnak ezeket a szavait is Szent Fausztina nővér naplójából:

Az emberiség addig nem ismeri meg a békét, amíg a kegyelmem forrásához nem tér.”

A Szentatya arra bátorítja a híveket, hogy forduljanak e forrás felé, és kérjék Krisztustól az irgalom ajándékát.

Engedjétek, hogy az Irgalmasság átöleljen benneteket és belétek hatoljon. Legyen bátorságunk visszatérni Jézushoz, találkozni szeretetével és irgalmával a szentségekben.

Érezzük meg közelségét és gyengédségét, és akkor mi magunk is mind jobban képesek leszünk az irgalomra, türelemre, megbocsátásra és a szeretetre” – buzdít Ferenc pápa.

Majd az irgalmasság apostolára, Szent II. János Pálra utal, felidézi, azt akarta, hogy Isten irgalmas szeretetének üzenete eljusson a föld minden lakosához, ezért 2002-ben Krakkó-Łagiewnikiben így biztatott: „Az irgalmasság tüzét át kell adni a világnak. A világ Isten irgalmában találja meg békéjét, az ember pedig a boldogságát.”

Az idei évforduló különleges lehetőség a płocki egyházmegye, az Irgalmas Szűz Nővérei kongregáció, Płock városa és mindenki számára.

Adjátok át a világnak Jézus szeretetének tüzét! Legyetek mindnyájan a köztetek való jelenlétének jelei!

– kéri levelében Ferenc pápa, végül apostoli áldását adja a megemlékezések minden résztvevőjére az Irgalmas Jézus első jelenésének 90. évfordulója alkalmából.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria