Apostoli útja előtt videoüzenetben köszöntötte Marokkó népét Ferenc pápa

2019. március 29., péntek | 14:09

Március 30–31-én Marokkóba látogat Ferenc pápa. Közelgő apostoli útja alkalmából az észak-afrikai ország lakosságát videoüzenetben köszöntötte, melyben a béke, a testvériség és a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozza, valamint a helyi keresztény közösséget buzdítja.

Üzenetében Ferenc pápa hálát ad Istennek, hogy Marokkóba látogathat, és köszönetet mond VI. Mohamed királynak a szívélyes meghívásért, az állam vezetőinek pedig a gondos együttműködésért. A Szentatya kifejti, a mai világnak nagy szüksége van a békére és a testvériségre, ezért ennek zarándokaként érkezik az észak-afrikai országba előde, Szent II. János Pál pápa nyomdokain. „Mi, keresztények és muszlimok hiszünk a teremtő és irgalmas Istenben, aki az embereket teremtette, és úgy helyezte őket a világba, hogy testvérként éljenek, tiszteletben tartva egymás különbözőségét, segítve a nehézségek idején. Isten rájuk bízta a földet, közös otthonunkat, hogy felelősen őrizzük és megóvjuk a jövő nemzedékek számára” – hangsúlyozza az egyházfő.

Ferenc pápa kiemeli, hogy örömmel fogja megosztani e meggyőződését a rabati találkozón. Értékes alkalom lesz számára az is, amikor fölkeresi a Marokkóban élő keresztény közösséget, hogy bátorítsa őket. Találkozni fog a menekültekkel is, akik egy igazságosabb és szolidárisabb világ építésére szólítanak minket. „Kedves marokkói barátaim, már most szívből köszönöm fogadtatásotokat és imáitokat! Én is imádkozom értetek és kedves hazátokért” – zárja videoüzenetét Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó és videó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink – olvasta már?
egyszeru-es-szep-bemutattak-csiksomlyoi-papai-szentmise-liturgikus-eszkozeit
Egyszerű és szép – Bemutatták a csíksomlyói pápai szentmise liturgikus eszközeit

A Ferenc pápa által Csíksomlyón celebrált június 1-jei szentmisén használatos liturgikus eszközöket és a Gyulafehérvári Főegyházmegye első, erre az alkalomra készült Evangeliáriumát mutatták be május 24-én, pénteken a székelyudvarhelyi-szombatfalvi Szent György Plébánia közösségi házában.

2019. május 24., péntek
a-feltamadasba-vetett-hit-mi-remenyunk-bemutattak-szabo-ferenc-sj-ket-uj-konyvet
Hogy meglássuk a szeretet-Istent – Bemutatták Szabó Ferenc SJ két új könyvét

Május 23-án este az Építészet és Művészet Kévés Stúdió Galéria és az Építészek, Mérnökök, Képzőművészek Egylete Baross utcai székházában tartották Szabó Ferenc SJ „Isten nem halt meg” és „»Mindig neki harangozunk…« – Istenkereső magyar költők és írók” című könyveinek bemutatóját.

2019. május 24., péntek