Apostoli útja előtt videoüzenetben köszöntötte Marokkó népét Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2019. március 29., péntek | 14:09

Március 30–31-én Marokkóba látogat Ferenc pápa. Közelgő apostoli útja alkalmából az észak-afrikai ország lakosságát videoüzenetben köszöntötte, melyben a béke, a testvériség és a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozza, valamint a helyi keresztény közösséget buzdítja.

Üzenetében Ferenc pápa hálát ad Istennek, hogy Marokkóba látogathat, és köszönetet mond VI. Mohamed királynak a szívélyes meghívásért, az állam vezetőinek pedig a gondos együttműködésért. A Szentatya kifejti, a mai világnak nagy szüksége van a békére és a testvériségre, ezért ennek zarándokaként érkezik az észak-afrikai országba előde, Szent II. János Pál pápa nyomdokain. „Mi, keresztények és muszlimok hiszünk a teremtő és irgalmas Istenben, aki az embereket teremtette, és úgy helyezte őket a világba, hogy testvérként éljenek, tiszteletben tartva egymás különbözőségét, segítve a nehézségek idején. Isten rájuk bízta a földet, közös otthonunkat, hogy felelősen őrizzük és megóvjuk a jövő nemzedékek számára” – hangsúlyozza az egyházfő.

Ferenc pápa kiemeli, hogy örömmel fogja megosztani e meggyőződését a rabati találkozón. Értékes alkalom lesz számára az is, amikor fölkeresi a Marokkóban élő keresztény közösséget, hogy bátorítsa őket. Találkozni fog a menekültekkel is, akik egy igazságosabb és szolidárisabb világ építésére szólítanak minket. „Kedves marokkói barátaim, már most szívből köszönöm fogadtatásotokat és imáitokat! Én is imádkozom értetek és kedves hazátokért” – zárja videoüzenetét Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó és videó: Vatican News

Magyar Kurír