Az egész világon imádkoznak Ferenc pápa gyógyulásáért

Ferenc pápa – 2021. július 15., csütörtök | 17:01

Folyamatosan érkeznek a hívek üzenetei minden földrészről a Szentatya mihamarabbi felépülését kívánva, aki július 14-én, szerdán, tíznapos kórházi tartózkodás után visszatért a Vatikánba.

Áder János államfő üzenetében Magyarország polgárai és a saját nevében mihamarabbi gyógyulást kívánt Ferenc pápának. Áder János kifejezte, imádkozik, hogy az Úr adja meg a pápának az erőt és egészséget a további szolgálathoz. A szeptemberi viszontlátás reményében a magyar államfő Isten áldását kérte levelében a Szentatya pásztori szolgálatához.

Romulo G. Valles érsek, a Fülöp-szigeteki püspöki konferencia elnöke üzenetében kifejtette, hogy a a Fülöp-szigeteki nép „az Úrba vetett mély bizalom és a szeretetközösség reményében” közel érzi magát a Szentatyához a műtét utáni gyógyulása útján. Az ország lakói erőt és inspirációt merítenek a pápától, akinek szenvedése lehetőséget kínál a szolidaritásra mindazokkal, akik elhagyatottak, betegek és félelemben élnek – írta a Fülöp-szigeteki főpásztor. Hangsúlyozta, hogy a lelki közelség mint a finom balzsam, támogatást és vigaszt nyújt a betegeknek szenvedéseik során. Valles érsek a hívek imáiról biztosította a Szentatyát.

George Vella máltai elnök aggodalmának adott hangot üzenetében a Szentatya sebészeti beavatkozása kapcsán, majd mihamarabbi gyógyulást kívánt imáiról biztosítva a pápát, a teljes gyógyulás reményében. A máltai nép szeretetteljes szolidaritását közvetítette Ferenc pápának, akiért együtt imádkoznak gyógyulását kérve.

Mun Dzsein dél-koreai államfő szintén imáiról biztosította a Szentatyát annak érdekében, hogy felgyógyuljon és a hívek újra láthassák irgalommal teli arcát. Az államfő emlékeztet Lazarus You Heung-sik dél-koreai érsek júniusi kinevezésére a Papi Kongregáció élére, ami nagy megtiszteltetést jelent. Az államfő kifejezte reményét, hogy az érsek hozzájárul a Szentszék szolgálatához és a béke elősegítéséhez a világban.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria