Az élet szent és nemes küldetés – Ferenc pápa felhívása a nők bántalmazása ellen

Ferenc pápa – 2019. június 10., hétfő | 14:42

Angliában és Walesben június 16-án életvédő napot tartanak, amelynek idei témája a családon belüli erőszak. Ennek kapcsán Ferenc pápa üzenetet írt, amiben a kizsákmányolás minden formája elleni küzdelemre hív.

Látva, hogy a nők olykor milyen szégyenteljes bántalmazásnak vannak kitéve, fokozott erőfeszítésekkel kell védelmezni a legkiszolgáltatottabb testvéreinket, és növekvő elkötelezettséggel kell küzdeni a kizsákmányolás minden formája ellen. Ezzel a felhívással fordult Ferenc pápa a június 16-án esedékes életvédő nap résztvevőihez.

A Pietro Parolin bíboros államtitkár által aláírt üzenetben a Szentatya rámutatott: felelősek vagyunk azért, hogy megosszuk a jó hírt az emberi életről, mely minden esetben gyönyörű, szent és nemes küldetés. A pápa mindenkit arra bátorít, hogy segítse elő az élet kultúrájának terjedését.

A SIR olasz katolikus hírügynökség tájékoztatása szerint az életvédő nap idei témája a családon belüli erőszak. Az angol püspöki konferencia közleménye szerint Angliában minden negyedik nő szenved el az élete során abúzust az otthonában. Angliában hetente két nőt öl meg a jelenlegi vagy korábbi partnere. Az érzékenyítő kampány célja, hogy az egyházak figyelmét felhívják erre a súlyos erkölcsi és társadalmi problémára.

John Sherrington westminsteri segédpüspök, az életvédő nap felelőse rámutatott: ezek a statisztikák sokkolóak, és arra szólítanak, hogy küzdjünk a családon belüli erőszak csapása ellen. „Túl gyakran fordul elő, hogy az otthon a szenvedés, a félelem és az elszigeteltség helyszínévé válik. Az otthoni abúzus gyakran rejtve marad. A cél az, hogy bárki, aki otthon erőszakot szenved el, az képes legyen segítséget kérni az Egyházon belül” – mondta az angol püspök.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria