Csíksomlyói online zarándoklatot hirdet a Laudetur Kiadó

Ferenc pápa – 2019. április 29., hétfő | 14:46

Már csak egy hónap van Ferenc pápa erdélyi látogatásáig. Hogy az alkalom valódi lelki gyümölcsöket teremjen a hívők életében, a Laudetur Kiadó különleges ingyenes online zarándoklatot hirdet a lelki felkészülés jegyében május 7. és 14. között.

Az online zarándoklat célja a Krisztussal való mélyebb kapcsolat megélése a nyolc boldogság szellemében.

Ferenc pápa számos megnyilatkozásában biztatja az embereket életszentségre, a Krisztussal való mély kapcsolat megélésére. Vallja, hogy a hegyi beszéd nyolc boldogsága a keresztény ember személyi igazolványa. „A »boldog« a »szent« szinonimája lett, mert azt fejezi ki, hogy aki hűséges Istenhez és az Ő szavai szerint cselekszik, önátadásában eléri az igazi boldogságot.” – írta Ferenc pápa Örüljetek és ujjongjatok kezdetű apostoli buzdításában.

A szervezők abban segítenek, hogy a résztvevők fel tudják ismerni Jézus boldogságmondásai által, mi Isten üzenete az egyén életére vonatkozóan, mit tehet annak érdekében, hogy a Szentlélek átalakítsa és megújítsa az életét. „Ha Ön utazik a pápalátogatásra, vagy ha erre nincs módja, akkor is rendkívül hasznos lelki felkészülést fog Önnek jelenteni – írják a szervezők. – Nem kell elutazni, pénzt befizetni, szabadságot kivenni – csak öt percre lesz szükség naponta.”

A csíksomlyói online zarándoklatra a kiadó honlapján lehet jelentkezni május 6-ig. Itt további részleteket is találnak a programról.

Forrás: Laudetur Kiadó

Fotó: MTI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria