Ferenc pápa augusztusi imaszándéka az úton járó Egyházért

Ferenc pápa – 2021. augusztus 10., kedd | 18:45

Ferenc pápa augusztusi imaszándéka: „Imádkozzunk az Egyházért, hogy a Szentlélektől kegyelmet és az erőt nyerjen az evangélium fényében való megújulásához.” Az erről szóló videoüzenetet augusztus 3-án tették közzé a Vatikánban.

Az Egyház sajátos hivatása az evangelizálás, ami nem jelent prozelita hittérítést, nem! Hivatása az evangelizálás. Sőt, az Egyház identitását az evangelizálás adja.

Csak akkor leszünk képesek megújítani az Egyházat, ha felismerjük Isten akaratát a mindennapi életünkben, és elindítjuk a Szentlélek által vezetett átalakulást. Önmagunk, emberi személyek reformjáról van szó: ez az átalakulás. Engedjük, hogy a Szentlélek, aki Isten ajándéka a szívünkben, emlékeztessen minket Jézus tanítására, és segítsen azt a gyakorlatban megvalósítani.

Az Egyház reformja saját magunk reformjával kezdődik. Előregyártott elképzelések nélkül, ideológiai előítéletek nélkül, merevség nélkül, de spirituális tapasztalatból, az adakozás és a jótékonyság tapasztalatából, a szolgálat megélt élményéből kiindulva.

Egy még inkább missziós jellegű lehetőségről álmodozom, olyanról, amely prozelitizmus nélkül lép a másik elé, és ami átalakítja a világ összes struktúráját, annak evangelizálása érdekében.

Emlékezzünk arra, hogy az Egyháznak mindig vannak nehézségei, mindig válságokon halad keresztül, mert él. Az élőlények válságba kerülnek. Egyedül a halottak nem esnek válságba.

Imádkozzunk az Egyházért, hogy a Szentlélektől kegyelmet és az erőt nyerjen az evangélium fényében való megújulásához.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria