Ferenc pápa beugrott egy római hanglemezboltba

Ferenc pápa – 2022. január 12., szerda | 10:35

A Szentatya január 11-én, kedden este elhagyta a Vatikánt, és 19 óra körül bement a Pantheon közelében egy hanglemezboltba, amelynek tulajdonosához régi barátság fűzi: a klasszikus zene rajongójaként még Buenos Aires-i érsekként gyakran járt náluk és vásárolt lemezeket.

A Minerva utcában található Stereosound üzletben Ferenc pápa megáldotta a nemrég felújított helyiségeket, elbeszélgetett a tulajdonossal, annak sógorával és lányával. Kifelé menet Javier Martínez-Brocal spanyol Vatikán-szakértő, a RomeReports főszerkesztője lefotózta és a Twitteren közzétette a képeket.

A kirakatában Maria Callas és a Pink Floyd bakelitlemezei mellett új CD-ket bemutató, hangulatos üzlet előtt kisebb tömeg gyűlt össze, az emberek a mobiljukkal igyekeztek megörökíteni, ahogy a pápa elhagyja a helyiséget. Főként fiatalok voltak, akik egymás között azt találgatták, vajon milyen zenét szeret a Szentatya. Látták, ahogyan megáldja az idős tulajdonost, Letiziát, a sógorát és a lányát, aki egy kék papírba csomagolt lemezt adott át neki ajándékba. Végül a pápa visszaszállt az 500-as Fiatba, és hazament.

Távozása után gyorsan bezárták az üzletet, csak annyit mondott a tulajdonos, hogy Ferenc pápa régi vásárlójuk volt Buenos Aires-i érsekként, és nagyon szép, emberséggel teli látogatás részesei voltak. Mintegy tíz percig tartott a látogatás.

Nem először hagyta el ily módon a Vatikánt a Szentatya. 2016-ban ortopéd cipőt vásárolt egy gyógyászati segédeszköz üzletben; egy évvel korábban pedig a rómaiak és a turisták nagy meglepetésére egy optikai szaküzletbe ugrott be, hogy kicseréltesse a szemüvegében a lencsét.

Forrás: Avvenire; Vatican News

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria