Ferenc pápa decemberi imaszándéka a hitoktatókért

Ferenc pápa – 2021. december 6., hétfő | 11:55

Ferenc pápa decemberi imaszándéka: „Imádkozzunk a hitoktatókért, akik Isten Igéjének hirdetésére kaptak meghívást, hogy bátran és kreatívan tudjanak a Szentlélek erejében tanúságot tenni róla.” Az erről szóló videoüzenetet november 30-án tették közzé.

A hitoktatóknak felbecsülhetetlen szerepük van a hit közvetítésében és elmélyítésében. Hitoktatónak lenni hivatás, küldetés. Katekétának lenni életformát jelent, nem szakmát. Jó katekétákra van szükség, akik egyszerre kísérő társak és pedagógusok. Alkotó emberekre van szükség, akik hirdetik az evangéliumot, de nem némán, nem is hangszórón keresztül, hanem az életükkel, szelídséggel, újféle nyelvezettel és új módszerekkel. Sok egyházmegyében, sok földrészen az evangelizáció alapvetően a hitoktatók kezében van.

Köszönjük a férfi és női hitoktatóknak a lelkesedést, amellyel megélik ezt a küldetést az Egyház szolgálatában. Imádkozzunk együtt az Isten Igéjének hirdetésére hívott katekétákért, hogy bátran és kreatívan tudják Isten szavát hirdetni, a Szentlélek erejével, örömmel és békével.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya Youtube-csatornája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria