Ferenc pápa egy mellkeresztet adományozott a szicíliai Feszületek Nemzetközi Múzeumának

Ferenc pápa – 2020. november 9., hétfő | 11:32

A pápa is elküldte adományát a szicíliai Caltagironéban szeptember 14-én megnyitott Feszületek Nemzetközi Múzeuma számára. A keresztet a helyettes államtitkár adta át november 6-án Calogero Peri caltagironei megyéspüspöknek egy kísérőlevéllel, melyben a pápa elismerően szól a jelentős kezdeményezésről.

A keresztre feszítésről elnevezett caltagironei kegyhelyen szeptember 14-én nyitotta meg a keresztkiállítást Calogero Peri caltagironei megyéspüspök. A kegyhely rektora kérvényezte, hogy a Szentatya is küldjön feszületet a kiállításra, melyre válaszul a pápa egy mellkeresztet adományozott a gyűjtemény számára.

Az adomány kísérőlevelében a pápa elismerően nyilatkozik a jelentős kezdeményezésről. Bátorítja az ősi kegyhelyre látogató zarándokokat, hogy egyre jobban kövessék Krisztust, aki az Út, az Igazság és az Élet. A Ferenc pápa által adományozott feszületet a hónap első péntekén, november 6-án szentmise keretében adták át.

A szertartást Peri püspök celebrálta, akinek a múzeumot ajánlották, ugyanis az elsők között adományozott a gyűjtemény számára feszületet: azt, melyet a Covid-19-megbetegedéssel küzdve nap mint nap szemlélt a kórházi szobában, ahol ápolták.

A Szent Damján-kereszt egy kis reprodukciójáról van szó, ami a betegség napjaiban erőt adott neki, kérdésekre sarkallta és imára ösztönözte. Amikor kijött a kórházból, kérte, hadd vihesse magával. Aztán úgy döntött, hogy a múzeumnak ajándékozza, hálából Istennek gyógyulásáért.

A caltagironei Feszületek Nemzetközi Múzeumában már több mint 150 műalkotást állítottak ki.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria