Ferenc pápa elhagyta a kórházat, első útja a Szűzanyához vezetett

Ferenc pápa – 2021. július 14., szerda | 19:53

A Szentatya július 14-én, szerdán délelőtt elhagyta a Gemelli-klinikát, és visszatért a Vatikánba. Előtte elment a Santa Maria Maggiore-bazilikába, hogy hálát adjon a Szűzanyának sikeres műtétjéért. Kedden daganatos betegségben szenvedő gyermekekkel találkozott.

Újságírói kérdésekre válaszolva Matteo Bruni, a szentszéki sajtóközpont igazgatója megerősítette, hogy szerdán délelőtt a Szentatya elhagyta az Agostino Gemelli-kórházat. Mielőtt visszatért volna a vatikáni Szent Márta-házba, elment a római Santa Maria Maggiore-bazilikába. Lerótta tiszteletét a Salus Populi Romani-kegykép előtt, köszönetet mondott a Szűzanyának a sebészi beavatkozás sikeréért. Imádkozott minden betegért, különösen azokért, akikkel kórházi kezelése során találkozott.

Kedden délután a pápa köszöntötte a kórterméhez közeli gyermekonkológiai osztály pácienseit. A Szentatya az onnan kiszűrődő szolidaritáskoncert hangjaira lett figyelmes, majd átment, hogy köszöntse a gyermekeket és szüleiket. Délután fél ötkor Ambrogio Sparagna és az Olasz Népi Zenekar adott hangversenyt az onkológiai osztályon ápolt gyermekeknek. „A szív visszhangja” elnevezésű projekt keretében tizenöt koncertet adtak a Rómáért Zenei Alapítvány és a római karitász együttműködésével.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria