Ferenc pápa februárban rövid látogatást tesz Firenzében

Ferenc pápa – 2021. november 18., csütörtök | 17:47

Ferenc pápa 2022. február 27-én, vasárnap félnapos látogatásra Firenzébe utazik, hogy részt vegyen a Földközi-tenger térsége püspökeinek és polgármestereinek a toszkán fővárosban tartandó találkozóján. A hírt Gualtiero Bassetti bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia elnöke jelentette be november 15-én, hétfőn.

A rövid pápalátogatás programja:

2022. február 27-én, vasárnap reggel érkezik a Szentatya a Vatikánból Firenzébe. A pápa helikoptere a Luigi Ridolfi atlétikai stadionban száll le reggel 8 órakor, ahol zárt körű fogadást tartanak.

Ferenc pápa a stadionból a firenzei városházához érkezik, ahol a patinás Palazzo Vecchio Cinquecento termében a Mediterráneum térségének püspökeivel és polgármestereivel találkozik, majd beszédet intéz hozzájuk.

A Szentatya a városháza X. Leó pápa termében 9.30-kor külön fogad néhány polgármestert, majd egy szomszédos aulában menekült és migráns családokkal találkozik.

10.30-kor szentmisét mutat be a közeli Szent Kereszt ferences bazilikában, majd délben a bazilika kolostorkertjében imádkozza el az Úrangyala imádságot. Az Angelus után a pápa helikopterrel visszatér a Vatikánba.

„Hálás köszönetemet fejezem ki Ferenc pápának e figyelmes gesztusa miatt, amely a Földközi-tenger térségének egyházi és civil közösségeit érinti” – kommentálta Bassetti bíboros a látogatás bejelentését. Hozzátette: „Hasonló ez a gesztus Ferenc pápa 2020-ban Bari városában tett látogatásához, ahol szintén a Földközi-tenger térségének egyházi vezetőivel, köztük Bartholomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkával találkozott.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican Media/Ferenc pápa Firenzében 2015. november 10-én (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria