Ferenc pápa fogadta a Vatikánban Angela Merkelt

Ferenc pápa – 2021. október 8., péntek | 12:15

Ferenc pápa október 7-én, csütörtökön délelőtt fogadta audiencián a német kancellárt. Folytatni kívánják a gyümölcsöző együttműködést a jelenlegi egészségügyi és migrációs válság megoldása érdekében. Angela Merkel a pápai audiencia után Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, az államközi kapcsolatok titkárával is találkozott.

Az eseményről kiadott szentszéki közlemény szerint a felek elégedetten nyugtázták a Németország és a Szentszék közötti jó kétoldalú kapcsolatokat és a gyümölcsöző együttműködést.

Nemzetközi és regionális kérdésekről váltottak szót, majd az egészségügyi vészhelyzetről és a migrációs válsággal kapcsolatos együttműködés lehetőségeiről tárgyaltak.

A pápa a Szent Péter-bazlika szent kapuját ábrázoló bronz ötvözetet, valamint pápasága dokumentumait ajándékozta a német kancellárnak. Angela Merkel a vasárnapi evangéliumi elmélkedéseket összegyűjtő háromkötetes könyvet, egy Michelangelóról szóló kiadványt és élelmiszereket hozott ajándékba Ferenc pápának.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria