Ferenc pápa fogadta a vatikáni közbiztonsági felügyelőség munkatársait

Ferenc pápa – 2020. február 8., szombat | 19:44

A Szentatya február 8-án, szombaton fogadta a vatikáni rendfenntartó erők képviselőit. Háláját fejezte ki diszkrét, hatékony és figyelmes szolgálatukért, amelyet Vatikán Városállam területén végeznek.

A Szentszék és Vatikán Városállam szolgálatában végzett munkátok sajátos jelentőséggel és értékkel bír – kezdte a felügyelőség munkatársaihoz intézett beszédét a pápa. Kiemelte: Nem könnyű feladat a mindennapi kapcsolat ápolása a turistákkal és a zarándokokkal, akik felkeresik a Szent Péter teret és a bazilikát, valamint a Vatikáni Múzeumokat, vagy akik a pápával jönnek találkozni. A rendfenntartó erők arra kaptak meghívást, hogy összehangolják a zarándokok igényeit és a közrend nélkülözhetetlen szabályait; biztosítsák a nyugodt élet menetét Vatikán Városállam területén és a szent helyeken. A vatikáni közbiztonsági felügyelőség munkatársai a Szentatya római és olaszországi lelkipásztori látogatásaikor is fontos feladatot látnak el.

Ferenc pápa a „diszkrét”, „hatékony” és „figyelmes” jelzőkkel írta le munkavégzésüket, amelyet nagy hozzáértéssel folytatnak. Ebben az Apostoli Szék iránti őszinte szeretetük és hűséges ragaszkodásuk mutatkozik meg. A pápa elismerését fejezte ki mindennapi munkájukért, amelyet – miként fogalmazott – áthat a lélek. Folyamatosan együttműködnek a vatikáni csendőrséggel, amely még hatékonyabbá és érdemlegesebbé teszi tevékenységüket.

A Szentatya Szűz Mária anyai közbenjárását és az Úr áldását kérte munkájukra. Végül azon kívánságának adott hangot, hogy napi tevékenységüket mindig hassa át a hit, a remény és a szeretet lángja, amely alázatos, egyszerű, de hiteles.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria