Ferenc pápa hálás a dél-koreai egyház támogatásáért a vakcinák elosztását segítő kampányban

Ferenc pápa – 2022. január 13., csütörtök | 9:50

A szöuli főegyházmegye immár 3,4 millió amerikai dollárral támogatta a Vatikán kampányát, melyet a Covid-19 elleni vakcinák szolidáris és egyenlő elosztása érdekében indított. A Szentatya karácsony előtt levélben fejezte ki elismerését Peter Csong Szunthek szöuli érseknek a nemes gesztus kapcsán, megköszönve a dél-koreai egyház ajándékát, amit a hátrányos helyzetű országok javára ajánlottak fel.

A szöuli érsekség sajtóközleményben tájékoztatott arról, hogy körülbelül 1,4 millió amerikai dollárt küldött a Vatikánnak; ez az adomány immár a harmadik, tavaly év vége óta több mint 3,4 millió dollárral támogatták a Szentszék erőfeszítéseit, hogy méltányos hozzáférést biztosítsanak minden ország számára a Covid-19 elleni oltásokhoz.

A segély elosztását az Apostoli Alamizsnahivatal koordinálja.

„Igazán nagyra értékeltem ezt a nagylelkű gesztust, melyet Jézus Krisztus, Urunk és reménységünk születése misztériumának ünneplése idején tettek. Lelki közelségemről biztosítom a szöuli főegyházmegye közösségét” – írta a Szentatya, és levele végén áldást küldött, és azt kérte, hogy imádkozzanak érte.

*

A Koreai Katolikus Püspöki Konferencia 2021. márciusi ülésén határozott úgy, hogy segíti a szegényebb országokat a koronavírus elleni oltási kampány beindításában. A kezdeményezést Korea védőszentje, Kim Taegon Szent András áldozópap (1821–1846) születésének 200. évfordulója alkalmából hirdették meg.

A gyűjtést még Andrew Jom Szudzsong bíboros, szöuli nyugalmazott érsek indította el, aki tavaly októberben vonult vissza. Az érsekség tájékoztatása szerint a kampányt tovább folytatják, hogy támogassák a Covid-19 elleni vakcinák egyenlő és gyors elosztását, és így azok mindenki számára hozzáférhetők legyenek a szegény országokban is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria