Ferenc pápa három új apostoli nunciust nevezett ki

Ferenc pápa – 2019. szeptember 5., csütörtök | 16:15

A pápa szeptember 3-án, kedden három új apostoli nunciust nevezett ki, akik közül ketten eddig a Vatikáni Államtitkárságon teljesítettek szolgálatot.

Ferenc pápa kinevezte Antoine Camilleri prelátust, a Vatikáni Államtitkárság államközi kapcsolatainak eddigi altitkárát apostoli nunciussá és egyben érseki rangra emelte.  Antoine Camilleri 1965-ben született Máltán. 1991-ben szentelték pappá. Jogból és egyházjogból szerzett diplomát. 1999-ben lépett be a szentszéki diplomáciai szolgálatba. Pápai képviseleteken dolgozott, majd 2013-tól lett az Államtitkárság államközi kapcsolatainak altitkára. Hét nyelven beszél, közöttük románul és oroszul.

Paolo Rudelli prelátus eddig a Szentszék állandó megfigyelője volt az Európa Tanácsnál Strasbourgban. A nunciusi kinevezéssel együtt a pápa érseki rangra emelte. Paolo Rudelli 1970-ben született Olaszországban. 1995-ben szentelték pappá. Kánonjogból és morálteológiából szerzett diplomát. 2001-ben lépett be a Szentszék diplomáciai szolgálatába. Ecuadorban és Lengyelországban dolgozott a szentszéki képviseleteken, majd az Államtitkárság Általános Ügyek Részlegére került. 2014-ben lett állandó megfigyelő az Európa Tanácsnál. Négy nyelven beszél, köztük lengyelül is.

Paolo Borgia prelátust, az Államtitkárság Általános Ügyek Részlegének eddigi tanácsosát a pápa nunciusi kinevezése mellett érseki rangra emelte. Paolo Borgia 1966-ban született Olaszországban. 1999-ben szentelték pappá. Kánonjogból szerzett diplomát. 2001-ben lépett be a Szentszék diplomáciai szolgálatába. A szentszéki képviseleteken dolgozott, majd az Államtitkárság Államközi Kapcsolatok Részlegén és az Általános Ügyek Részlegén szolgált. Három nyelven beszél.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria