Ferenc pápa imádkozik az afrikai árvizek áldozataiért

2019. március 20., szerda | 17:59

A március 20-i általános kihallgatás végén a Szentatya lelki közelségét fejezte ki Mozambik, Zimbabwe és Malawi lakosságának. Az afrikai országokat az Idai ciklon okozta árvizek sújtják, eddig több mint kétszáz halálos áldozata van a természeti katasztrófának, és ez a szám emelkedik.

A pápa fájdalommal beszélt a délkelet-afrikai régióról, amelynek területén a ciklon pusztít. „Ezekben a napokban Mozambik, Zimbabwe és Malawi különböző részeiben gyászt és pusztítást eredményeztek az árvizek. Ezeknek a kedves népeknek fájdalmamat és lelki közelségemet fejezem ki. Az áldozatokat és családjaikat Isten irgalmasságába ajánlom. Vigaszt és támogatást kérek Istentől mindazoknak, akiket sújt ez a természeti katasztrófa” – fogalmazott Ferenc pápa.

Az egyhetes intenzív esőzés házakat és középületeket is romba döntött, valamint a legfontosabb összekötő utakban is kárt tett. Eddig kétszáz halálos áldozatot azonosítottak, de a becslések szerint ezerre is tehető azok száma, akik életüket vesztették. Százezreket telepítettek ki. A segítségnyújtásban részt vesznek a három afrikai ország helyi Caritas-szervezetei: elsősegélycsomagokat osztanak szét és igyekeznek megelőzni a járványok kialakulását és terjedését. „Nehéz a munkánk, de megteszünk minden lehetségest és nem hagyjuk abba, amíg a helyzet nem normalizálódik” – nyilatkozta Fabrizio Cavalletti, az olasz Caritas afrikai irodájának vezetője a Vatikáni Rádiónak.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
-nem-rovidultem-meg-folszenteltsegemben-beszelgetes-biro-laszlo-puspokkel-hivatasrol-betegsegrol
„Nem rövidültem meg fölszenteltségemben” – Beszélgetés Bíró László püspökkel hivatásról, betegségről

Bíró László tábori püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családreferense, május 21-én ünnepli püspökké szentelésének 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból felkerestük őt a Zsigmondy Vilmos Harkányi Gyógyfürdőkórházban.

2019. május 21., kedd
megindito-kepek-es-tanusagtetel-fogvatartottak-adtak-elo-szent-adorjan-legendajat
Megindító képek és tanúságtétel – Fogvatartottak adták elő Szent Adorján legendáját

Családok ülnek kis körökben a balassagyarmati volt vármegyeháza dísztermében; lelkesen beszélgetnek, mosolyognak, nevetnek, már-már idillinek tetsző a pillanat. Csakhogy ez egy rendkívüli találkozás a városi börtön fogvatartottjai és családtagjaik között.

2019. május 20., hétfő