Ferenc pápa imádkozik a texasi iskolai lövöldözés áldozataiért

Ferenc pápa – 2022. május 28., szombat | 11:17

A texasi San Antonio érsekének küldött táviratában Ferenc pápa imáiról és lelki közelségéről biztosította mindazokat, akiket érintett az egyesült államokbeli Uvalde általános iskolájában május 24-én, kedden történt tragikus lövöldözés.

Ferenc pápa nagy szomorúságának adott hangot, amikor értesült a texasi Uvalde település általános iskolájában történt tragikus lövöldözésről. Gustavo Garcia-Sillernek, San Antonio érsekének küldött táviratában, amelyet Pietro Parolin bíboros államtitkár írt alá, a pápa „lelki közelségéről biztosította azokat, akiket ez a támadás érintett”. Csatlakozik „az egész közösséghez, amely a Mindenható Isten szerető irgalmába ajánlja azokat a gyerekeket és tanítókat, akik meghaltak a lövöldözésben”. Ferenc pápa könyörög „a gyógyulás és a vigasztalás isteni ajándékaiért a sérültek és gyászolók számára”. „A feltámadt Krisztusba vetett szilárd hittel, aki által minden rosszat legyőz a jó” (vö. Róm 12,21) a Szentatya imádkozik, hogy azok, akiket megkísért az erőszakos válasz lehetősége, inkább a testvéri szolidaritás és szeretet útját válasszák. A pápa végül áldását küldte.

*

Ferenc pápa a korlátozás nélküli fegyverkereskedelem beszüntetésére szólított fel azon a napon, amikor 19 gyermek és 2 tanár meghalt egy texasi általános iskolában, amikor egy 18 éves fegyveres lövöldözni kezdett. A Salvador Ramosként azonosított gyanúsított már az iskola megtámadása előtt rálőtt a saját nagymamájára, akivel együtt élt, az idős asszony válságos állapotban kórházban fekszik. A támadót a rendőrség késedelmes közbelépése miatt csak egy órával később egy határőregység ölte meg.

Ferenc pápa a szerdai általános kihallgatáson a katekézis utáni felhívásában azt mondta, megszakad a szíve az ártatlan életek elvesztése miatt. „Imádkozom a meggyilkolt gyermekekért és felnőttekért, valamint családjaikért. Itt az ideje, hogy kimondjuk: elég volt a korlátozás nélküli fegyverkereskedelemből. Mindannyian kötelezzük el magunkat, hogy ilyen tragédiák soha többé ne fordulhassanak elő.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria