Ferenc pápa júliusi imaszándéka a családokért

Ferenc pápa – 2020. július 6., hétfő | 18:59

Ferenc pápa imaszándéka: Imádkozzunk a családokért, hogy szeretet, tisztelet és odafigyelés kísérje őket útjukon. A Szentatya ezzel kapcsolatos videoüzenetét július 2-án tették közzé.

Ferenc pápa videójában így fogalmaz: A családnak szüksége van védelemre. Sok veszéllyel kell szembenéznie: az élet ritmusával, a stresszel... Előfordul, hogy a szülők elfelejtenek játszani a gyermekeikkel. Az Egyház ösztönözze a családokat és álljon melléjük, segítse őket felfedezni olyan utakat, amelyek lehetővé teszik, hogy legyőzzék ezeket a nehézségeket. Imádkozzunk, hogy a mai családokat szeretettel, tisztelettel és tanácsokkal kísérjék el és az államok kiemelten is védelmezzék őket.”

*

Frédéric Fornos SJ, az Imaapostolság (L’Apostolat de la prière) lelki mozgalom nemzetközi igazgatója a júliusi imaszándékkal kapcsolatban hangsúlyozta: „Tudjuk, hogy a világ számos részén a járvány még mindig jelen van. Sok a rászoruló család, és sok szülőnek bizonytalan a munkahelye. Világunk minden baja közepette hogyan kísérjük ezeket a családokat? A pápa emlékeztet bennünket, hogy a család a társadalom alapja, és továbbra is a legmegfelelőbb struktúra arra, hogy biztosítsa az ember átfogó jólétét, amely szükséges állandó fejlődésükhöz. A pápa az államok vezetőihez fordulva kéri, hogy védelmezzék őket, mert a család nem magánügy, hanem fontos az egész társadalom számára. A mostani időszakban a családoknak szükségük van a támogatásra, a megerősítésre és arra, hogy szeretettel, tisztelettel és tanácsokkal kísérjék el őket. Ha imádkozunk értük, a szolgálatukra vagyunk. Támogassuk az őket segítő szervezeteket. Mindennap szenteljünk erre időt” – kérte Frédéric Fornos.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-csatornája

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria