Ferenc pápa a keresztény vállalatvezetőknek: „Legyetek kreatívak az újrakezdésben”

Ferenc pápa – 2021. november 15., hétfő | 11:28

November 12-én videoüzenetet küldött a pápa a Vállalatvezetők Nemzetközi Keresztény Uniójának, amelyben arra kéri őket, hogy vegyék ki részüket a világjárvány okozta válság utáni helyreállításból.

„Fejlődjetek a kreativitásban! Ne féljetek! És ha rátok tör a félelem, gondoljatok arra, milyen találékonyak voltak a szüleitek. Ezt a kreativitást kell nektek folytatnotok!” – e szavakkal buzdítja a pápa a keresztény vállalatvezetőket. A Szentatya november 6-án audiencián fogadta a szervezet elnökét, Bruno Carlos Pinto Basto Bobonét. Videoüzenetében emlékeztet:

A világnak ma különösen nagy szüksége van a kreativitásra. „Valamennyien megszenvedtük a Covid okozta válságot, amiből pedig egyedül nem tudunk kilábalni: vagy mindenki együtt, vagy senki.”

„Egy krízis mindig megváltoztatja az embert: vagy jobbak, vagy rosszabbak leszünk utána. Ezzel kapcsolatban a vállalkozóknak sok dolguk van.” Vessünk egy pillantást az Úrra: „Isten megtanított minket a találékonyságra… Egy olyan vállalkozó, akiben nincs meg a kreativitás, nem jó vállalkozó, mert nem tudja érvényre juttatni, vagy a vitrinbe zárva őrzi tevékenységét, ezért nem növekszik.”

A szervezet a Katolikus Vállalkozók Szövetsége nemzetközi konferenciájaként jött létre holland, belga és francia társulatokból, a Rerum novarum kezdetű pápai enciklika megjelenésének negyvenedik évfordulóján, 1931-ben. Célja, hogy egyesítse a keresztény társadalmi tanítást magukénak valló vállalkozókat, és segítse őket feladatuk és kötelességeik végzésében. A második világháborút követően Európa és Latin-Amerika országaiban is egyre többen csatlakoztak. A hatvanas években ökumenikus szervezetté bővült, és felvette mai nevét, így lett a Vállalatvezetők Nemzetközi Keresztény Uniója.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria