Ferenc pápa kinevezte a Szentszék Sajtótermének új igazgatóhelyettesét

Ferenc pápa – 2019. július 25., csütörtök | 21:29

A pápai kinevezés alapján Cristiane Murray, a Vatikáni Rádió brazil szerkesztőségének munkatársa lett a Szentszék új szóvivőjének helyettese.

Cristiane Murray 1962-ben született Rio de Janeiróban. A város pápai katolikus egyetemén tanult vállalatvezetést és marketinget.

1995 óta dolgozik a Vatikáni Rádióban, amely néhány éve a Kommunikációs Dikasztérium részét képezi. Szerkesztőként a missziós egyház tevékenységéről készített hírműsorokat; pápai szertartásokról, Úrangyala imádságokról, általános pápai kihallgatásokról közvetített élőben és a Szentatya számos nemzetközi útjáról tudósított az adott helyszínekről.

2018 óta együttműködik a püspöki szinódus főtitkárságával az idén októberben megrendezendő rendkívüli, pánamazóniai szinódus előkészítésében. Olaszul, portugálul, spanyolul, franciául és angolul beszél.

„Meghatottan fogadtam a kinevezés hírét. Nagy elismerés ez a Kommunikációs Dikasztérium újságírói és munkatársai munkája iránt, amelynek részeként mindennap elvisszük az evangélium, a pápa és az Egyház üzenetét a világba. Elsőként a Szentatyának fejezem ki saját és mindannyiunk – elsősorban a nők – köszönetét az e fontos pozícióba való kinevezésemért. Köszönet Paolo Ruffini prefektusnak, Andrea Tornielli főszerkesztőnek és a püspöki szinódus főtitkárságának, amelyet Lorenzo Baldisseri bíboros vezet. A főpásztorral több mint egy éve együtt dolgozom az Amazóniával foglalkozó szinódus előkészítésén” – nyilatkozta Cristiane Murray, aki Matteo Bruni szentszéki szóvivőt és a Szentszék Sajtótermének munkatársait a Szentszék szolgálata iránti elkötelezettségéről és lelkesedéséről biztosította.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria