Ferenc pápa lélegeztetőgépeket adományozott Ecuadornak

Ferenc pápa – 2020. június 21., vasárnap | 14:16

A koronavírus-járvány sújtotta dél-amerikai ország megsegítésére Ferenc pápa két lélegeztetőgépet ajándékozott – tájékoztatott június 20-án, szombaton az ecuadori püspöki konferencia honlapja.

José Luis Álvarez Palacio, Ecuador szentszéki nagykövete adta hírül az ecuadori apostoli nunciatúrának, hogy a lélegeztető-készülékek már elhagyták a Vatikánt, és néhány nap múlva megérkeznek az Egyenlítő vonalán fekvő Ecuadorba.

A Magyarországnál háromszor nagyobb területű országban 16 és fél millió ember él. A dél-amerikai ország egészségügyi minisztériumának adatai szerint jelenleg 49 ezer koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván; 4087 halálos áldozata van a világjárványnak Ecuadorban. Guayas, Manabí, Pichincha, Los Ríos és az El Oro tartományok helyzete a legválságosabb.

*

Ferenc pápa áprilisban két lélegeztetőgépet adományozott a dél-olaszországi Lecce város kórházának; ezt megelőzően öt respirációs készüléket küldött a romániai vészhelyzet megfékezésére, és hármat Madridnak; tíz lélegeztetőgépet ajándékozott Szíriának, és kettőt a jeruzsálemi Szent József kórháznak. A Gázai övezetbe és a betlehemi Szent Család kórházba vírusdiagnosztizáló készülékeket küldött a Szentatya. Az észak-olaszországi Bergamo városába 60 ezer euró támogatást küldött; egy umbriai idősotthont is anyagi segítséggel támogatott. A Pápai Missziós Művek keretén belül egy 750 ezer dolláros segélyalapot hozott létre Ferenc pápa, hogy az egyházi missziós állomásokat segítse a koronavírus elleni küzdelemben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria