Ferenc pápa lélegeztetőgépet adományozott egy brazil kórháznak

Ferenc pápa – 2020. július 15., szerda | 13:10

A lélegeztetőgép és a hőmérsékletmérő július 12-én, vasárnap érkezett meg a Pará állambeli Marabába. Vital Corbellini, a marabái egyházmegye püspöke egy különleges szertartás keretében adta át az orvosi műszereket az egészségügyi intézmény vezetőjének július 13-án.

A püspök köszönetet mondott Ferenc pápának és a nunciusnak, majd annak a reményének adott hangot, hogy az orvosi eszközök elősegítik számos élet megmentését. 

A marabái kórházban tíz ágy áll a Covid-19 vírussal fertőzött őslakosok rendelkezésére, jelenleg két koronavírusos beteget ápolnak.

A pápa szívén viseli az őslakos népek sorsát, melyeknek jogait gyakran megtiporják. A kormány nem szentel sok figyelmet ezekre az emberekre, akiknek elfoglalják a földjeiket, erdeiket és folyóikat. Fontos, hogy szeretettel forduljunk az őslakosok felé, hogy segítsük őket, hogy jó életük lehessen. Ez a lélegeztetőgép, amelyet ennek a fontos marabái kórháznak adományozunk, segít, hogy megmenthessük ezeknek az embereknek az életét – nyilatkozta Vital Corbellini a Jornal Liberal brazil lapnak.

Az egészségügyi hatóság tájékoztatása szerint a két marabái regionális kórház intenzív osztályán az ágyak 91 százaléka, a kórházi ágyak 71 százaléka foglalt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria