Ferenc pápa levélben kérte a szíriai elnököt a civil lakosság megsegítésére

Ferenc pápa – 2019. július 22., hétfő | 16:59

Július 22-én délelőtt Peter Turkson bíboros, az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma prefektusa, valamint Mario Zenari bíboros, Szíria apostoli nunciusa Damaszkuszban találkozott Bassár el-Aszad szír elnökkel. Turkson bíboros átadta az államfőnek Ferenc pápa levelét, amelyben a Szentatya súlyos aggodalmának ad hangot a kialakult humanitárius válság miatt.

Matteo Bruni szentszéki szóvivő nyilatkozatban adta hírül, hogy július 22-én, hétfőn délelőtt Peter Turkson bíboros Mario Zenari bíborossal és az Átfogó Emberi Fejlődés Előmozdításának Dikasztériuma titkárhelyettesével együtt találkozott Bassár el-Aszad szíriai elnökkel Damaszkuszban.

A találkozón a prefektus átadta a politikusnak a Szentatya levelét, amelyben a pápa súlyos aggodalmáról ír a szíriai humanitárius helyzet miatt, különösen az idlibi civil lakosság drámai körülményei láttán.

A polgári lakosság életének megóvása, az idlibi humanitárius katasztrófa elhárítása, a kitelepítettek biztonságos hazaköltöztetését célzó konkrét kezdeményezések, továbbá a bebörtönzöttek szabadon bocsátása és a politikai foglyok hozzátartozóinak informálása – ezek a kérések álltak Ferenc pápa levelében, amelyet a szíriai elnökhöz intézett. A Szentatya a párbeszéd és a tárgyalások újraindítását szorgalmazza a nemzetközi közösség bevonásával.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria