Ferenc pápa októberi imaszándéka a missziós lelkületért

Ferenc pápa – 2019. október 4., péntek | 14:41

A rendkívüli missziós hónaphoz kapcsolódóan a missziós lelkület megerősítéséért fohászkodik Ferenc pápa októberi imaszándékában. A Szentatya A missziós tevékenység az Egyház minden művének mintaképe című videóját október 1-jén tették közzé.

„Ma új lendületre van szükség az Egyház missziós tevékenységében, hogy szembesüljünk a meghalt és feltámadt Jézus hirdetésének kihívásával. Eljutni a perifériákra, az emberi, kulturális és vallási környezetbe, mely még távol van az evangéliumtól: ebben áll az, amit »ad gentes« missziónak hívunk. Ebben a rendkívüli missziós hónapban imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek támasszon új missziós tavaszt minden megkeresztelt számára és Krisztus egyházának minden küldötte számára” – szól Ferenc pápa októberi videoüzenete.

*

Ferenc pápa 2019 októberi üzenetének történelmi háttere: XV. Benedek pápa éppen száz évvel ezelőtt tette közzé Maximum illud kezdetű apostoli levelét. Az 1919. november 30-án kelt levélben az akkori pápa prófétai erővel rázta fel a világháborútól megsebzett emberiséget, és minden katolikus keresztényt arra szólított fel, hogy az Üdvözítő eredeti missziós parancsának megfelelően hirdesse a megváltás örömhírét.

Ferenc pápa 2017 őszén, a közelgő centenáriumhoz kapcsolódóan rendkívüli missziós hónapot hirdetett 2019 októberére. A hónap programját 2018-ban tette közzé a Szentatya, Megkereszteltek és küldöttek Krisztus egyházának missziójában címmel; a missziók világnapját 2019. október 20-ra tűzte ki.

A missziós imahónap egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a keresztények az imádság erejével győzzék le a mai korra jellemző fáradtságot, megszokottságot és beletörődő magatartást.

Forrás és fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria