Ferenc pápa részvéttáviratot küldött a nizzai püspöknek a város templomában történt merénylet után

Ferenc pápa – 2020. október 29., csütörtök | 16:29

A pápa üzenetet küldött André Marceau nizzai püspöknek, amelyben fájdalmának ad hangot az október 29-én történt szörnyű támadás miatt, amit a lehető legerőteljesebben elítél. A terrorizmust és az erőszakot soha nem szabad elfogadni – hangsúlyozza az egyházfő.

Államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával küldte el üzenetét Ferenc pápa a nizzai megyéspüspöknek, miután a francia városban október 29-én súlyos, három ember életét követelő késes terrortámadás történt. A Szentatya a táviratban együttérzéséről biztosítja a katolikus közösséget és az egész francia népet, melyet egységre szólít.

Újságírói kérdésekre válaszolva Matteo Bruni szentszéki szóvivő a fájdalom pillanatairól beszélt „egy zavaros időszakban”. Emlékeztetett: „A terrorizmust és az erőszakot soha nem fogadhatjuk el”, még kevésbé, ha a kegyetlenség éppen a szeretet és a „vigasztalás helyén hoz halált, mint amilyen az Isten háza”.

A szentszéki sajtóközpont igazgatója utalt Ferenc pápa Twitter-üzenetben megfogalmazott kívánságára, miszerint „szűnjön meg az erőszak, tekintsünk újra testvérként, ne pedig ellenségként egymásra”, és hogy „a szeretett francia nép a rosszra tudjon jóval válaszolni”.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria